La Indústria 4.0 serà la temàtica central del cicle Idees x Business 2018

Destacats experts debatran al Tecnoparc de Reus sobre la Quarta Revolució Industrial

Pere Tuset, professor dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la UOC serà un dels ponents de l'Idees x Business. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Aquest febrer arriba la cinquena edició de l'Idees x Business que cada any organitzen conjuntament la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus, Redessa, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i l’Institut Municipal de Formació i Empresa, Mas Carandell. L'eix del cicle d'enguany és l'actual revolució industrial 4.0.

Les sessions de l'Idees x Business s'adrecen especialment a les empreses del sector econòmic del 4.0. La indústria 4.0 suposa una nova manera d'organitzar els mitjans de producció amb l'objectiu de posar en marxa un gran número de fàbriques intel·ligents, smart factories, que s'adapten millor a les necessitats i processos de producció amb una assignació més eficaç dels recursos i obrint la via del que s'anomena “Quarta Revolució Industrial”.

L'IxB 2018 es durà terme a firaReus, a l'edifici Tecnoparc, en dues jornades de 9:00 a 10:45 h, la del 20 de febrer i la del 20 de març, que seran presentades per la delegada territorial de la UOC, Fanny Galve, el regidor de Promoció Econòmica i d'Urbanisme de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza, i el regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio.
El primer dia s'han programat dues ponències: la primera, sobre l'evolució històrica del 4.0, les tecnologies que s'utilitzen i les seves aplicacions al sector industrial, a càrrec del doctor Pere Tuset, professor dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la Universitat Oberta de Catalunya, i director del Màster interuniversitari d'Indústria 4.0. En la segona ponència, el doctor Joan Torrent, professor dels Estudis d'Economia i Empresa de la UOC, abordarà els punts forts i febles d'adoptar aquesta transformació digital, i mostrarà exemples d'eficiència, competitivitat i millora del treball.

El cicle Idees x Business proposa periòdicament difondre temàtiques i estratègies de millora de resultats i posicionament de les empreses del territori

La sessió del març serà una taula de presentació d'experiències i pràctiques 4.0 per part de responsables d'empreses, com Agromapping, IoT Partners, Universal Robots, Industrial Shields i Rockwell Automation, entre d'altres.
La inscripció a les sessions és gratuïta i es pot realitzar a través del web de les entitats organitzadores o bé al formulari online de l'organització.

El cicle Idees x Business proposa periòdicament difondre temàtiques i estratègies de millora de resultats i posicionament de les empreses del territori. La indústria 4.0 planteja, a través de la inversió en tecnologia i canvis organitzatius profunds, reduir costos i incrementar la productivitat i l'eficiència. Sovint les organitzacions són conscients de la importància d'aquesta transició, però els costa adaptar-se eficaçment a una transformació que avança tan ràpidament.

Notícies relacionades