ILJIN Materials començarà a operar el 2025 a Mont-roig del Camp

Els primers moviments de terra als terrenys es faran en quatre mesos i les obres s'iniciaran l'any que ve

Visita als terrenys del conseller d'Empresa, Roger Torrent, i l'alcalde, Fran Morancho.
Redacció / Mont-Roig del Camp

L'empresa sud-coreana ILJIN Materials, fabricant de components de bateries, començarà a produir a la primavera de l'any 2025 a Mont-roig del Camp (Baix Camp). Ho van confirmar l'alcalde del municipi, Fran Morancho, durant la visita del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, als terrenys, on s'ha d'ubicar la planta. Les autoritats van explicar que es faran els primers moviments de terra en quatre mesos i que les obres s'iniciaran l'any vinent. La multinacional invertirà 600 milions d'euros i donarà feina a 500 persones.

Des de l'anunci de la inversió al mes de maig, tant el Govern com l'Ajuntament han treballat per al desenvolupament del Pla Parcial perquè l'empresa sud-coreana es pugui instal·lar a la zona dels Comellarets, en una superfície de 30.000 m2. L'alcalde de Mont-roig ha explicat que la companyia ja prepara el projecte executiu i que les obres per construir la fàbrica, les àrees de magatzem i un edifici tècnic s'iniciaran l'any que ve.

Per la seva banda, el conseller Torrent ha destacat que la inversió de 600 milions d'euros- la més elevada dels últims 20 anys a Catalunya d'aquest tipus- reafirma el potencial del país. "Recordem que ILJIN Materials fabrica un producte molt específic, però clau en tota la cadena de valor de bateries, per tant, ens posiciona en un àmbit que serà estratègic en els pròxims anys", ha afirmat. Així mateix, Torrent ha assenyalat que la seva instal·lació també servirà per atraure altres empreses del sector i relacionades amb el món de les bateries. El titular d'Empresa ha assegurat que l'empresa sud-coreana va decidir-se per Mont-roig per criteris tècnics, per la seva ubicació i per la "formació i el talent" de les persones del territori.

La primera planta a Europa

ILJIN Materials es va fundar l'any 1968 i té la seu central a Seül. Actualment, té 1.100 treballadors a escala internacional. Des de la seva fundació només disposava d'una planta de producció a Iksan (Corea del Sud), però fa pocs anys en va construir una a Malàisia. La fàbrica de Mont-roig serà la primera planta de producció a Europa. La companyia compta amb clients com LG Energy Solution, Samsung SDI, Volkswagen o Northvolt, entre d'altres. En concret, es dedica a la fabricació del producte elecfoil, una làmina de coure - patentada per la multinacional - que és més fina que un cabell humà i esdevé un element bàsic per a les bateries de liti que s'usen en els vehicles elèctrics i productes electrònics.

Notícies relacionades