La refineria de Repsol afronta l'aturada més llarga de la seva història amb una inversió de 100 MEUR

El gruix dels treballs començarà a finals d’aquesta setmana i està previst que durin al voltant dels dos mesos

Redacció / Tarragona

La refineria de Repsol a Tarragona començarà aquest divendres l'aturada més llarga de la seva història, que farà que les unitats de combustibles estiguin 53 dies sense produir. Durant aquest temps es faran actuacions per millorar la seguretat i la competitivitat, inversions per reduir emissions de CO2 i tasques de manteniment. La companyia hi destinarà 100 MEUR, un cost superior al previst inicialment a causa de la conjuntura internacional i la inflació, que també han fet endarrerir un procediment que estava planificat per a l'abril i maig.

El director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha destacat que l'aturada ha de permetre tenir les instal·lacions a punt per al pròxim cicle de producció de sis anys. Sancho ha catalogat aquesta parada com un "moment d'inflexió" dins del repte de convertir el complex de Repsol a Tarragona en un hub multienergètic. En aquest sentit, Sancho ha apuntat la "reducció d'emissions, la millora de l'eficiència energètica i la millora de la competitivitat" com els tres grans eixos d'aquests treballs que començaran a finals d'aquesta mateixa setmana.

A aquesta parada hi treballaran una mitjana de 2.900 treballadors al dia, amb pics de fins a 3.700. Des de la companyia posen èmfasi amb l'aposta que s'ha fet en prevenció i formació per tal de garantir la seguretat, així com també tot allò relacionat amb la protecció del medi ambient.

Els treballs s'estructuren, a grans trets, en la introducció de millores per a l'eficiència energètica, com la reforma de les gasolines o la desulfuradora de naftes, les modificacions de les unitats de destil·lació o les modificacions als reactors. Repsol ha reconegut que la conjuntura actual, marcada per la inflació i els problemes a les cadenes de subministrament, han encarit i endarrerit els treballs, obligant a la companyia a adaptar-se a unes circumstàncies "complexes".

Notícies relacionades