Marina Berasategui, nova Secretària d’Habitatge de Catalunya

La regidora d’ERC a l’Ajuntament de Reus compatibilitzarà tots dos càrrecs

Redacció / Reus

Marina Berasategui, regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus, és des d'aquest dimarts, 25 d'octubre, nova Secretària d'Habitatge del Govern de la Generalitat de Catalunya. En una roda de premsa celebrada aquesta tarda al Casal Foment d'Esquerra Republicana a Reus, Eva Ferran, presidenta de la secció local d'Esquerra, Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació i Vicealcaldessa de Reus i Marina Berasategui, regidora d'Urbanisme de Reus i nova Secretària d'Habitatge han valorat aquest nomenament.

Berasategui, un cop s'ha fet públic el nomenament, ha explicat: "Tant per la meva formació educativa com per les feines que he executat tant a la Universitat Rovira i Virgili com al capdavant de la regidoria d'Urbanisme, aquest és un àmbit que m'és molt conegut i en el qual em sento molt còmoda. Penso, a més, que puc aportar aquest bagatge, aquest coneixement formatiu i professional que he adquirit al llarg dels anys per donar resposta a moltes de les necessitats que continuen vigents en un àmbit tan sensible com és el de l'habitatge".

De la mateixa manera, Noemí Llauradó, Presidenta de la Diputació i Vicealcaldessa de Reus, s'ha felicitat per aquest nomenament i ha volgut posar èmfasi en la bona feina que s'està fent a la ciutat. "Penso que aquest nomenament també és un reconeixement de la bona feina que està fent la regidora d'Urbanisme, de manera particular, i el grup d'Esquerra a Reus de manera general. És una mostra més del talent, la preparació i l'experiència de govern que atresora el Grup Municipal d'Esquerra a Reus i que, sense cap mena de dubte, ens reforça de cara als propers mesos", ha manifestat Llauradó.

Per acabar, Eva Ferran, presidenta de la secció local d'Esquerra a Reus, ha destacat el "bon moment" que viu Esquerra tant a la ciutat com a Catalunya i ha afirmat que "la ciutadania valora, cada dia més, la seriositat i l'estabilitat que ofereix la gent d'Esquerra Republicana allà on governa". Berasategui combinarà les funcions com a regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus amb aquesta nova responsabilitat a la Secretaria d'Habitatge del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Les principals tasques que haurà d'encarar Berasategui en aquesta nova responsabilitat són: dissenyar, planificar, programar i impulsar les polítiques d'ordenació d'habitatge; dirigir la planificació territorial sectorial de l'habitatge; planificar la construcció d'habitatges d'obra nova de la Generalitat de Catalunya; supervisar la gestió del patrimoni públic de l'habitatge de la Generalitat de Catalunya i promoure accions de foment en matèria d'habitatge, tant de promoció pública i privada com de rehabilitació, en l'entorn urbà i en el món rural, entre d'altres.

Marina Berasategui és arquitecta llicenciada l'any 2007 per la UPC, especialitzada en direcció de projectes i gestió integral d'edificis. Màster en Ciutat i Urbanisme per la UOC. Treballa des del 2009 com a tècnica responsable de projectes i infraestructures del Servei de Recursos Materials de la URV i també com a professora associada a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la URV. Des de l'any 2019 és regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades