La XXI Jornada Gresol analitza “la complexa situació actual”

L’energia, la digitalització, l’economia social i la geopolítica, eixos de l’edició 2022 d’aquest fòrum econòmic

El ministre d'Inclusió, José Luís Escrivà, ha estat un dels ponents de la Jornada.
Redacció / Tarragona

La XXI Jornada Gresol ha abordat, de la mà de prestigiosos ponents, les noves estratègies per fer front a la complexa situació actual. El fòrum econòmic líder a la Catalunya Nova, organitzat per la Fundació Gresol des de l'any 2001, vol aportar llum sobre qüestions importants per al nostre territori i els nostres empresaris com la qüestió energètica, l'emprenedoria social i l'economia d'impacte, el desenvolupament de la societat digital o l'anàlisi de la situació geopolítica a Europa.

La Jornada ha arrencat a les 9 hores amb l'acte d'inauguració a càrrec del president de la Fundació Gresol, Emili Correig; el CEO d'Ocibar Marina Port Tarraco, Antonio Zaforteza; el president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset i la vicepresidenta segona de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé.

Seguidament, s'ha donat pas a la conferència inaugural sobre economia, a càrrec del reputat economista i director general de l'Institut d'Estudis Financers, en Josep Soler-Alberti qui ha estat presentat pel periodista i director d'informació econòmica del grup Prensa Ibérica, Martí Saballs.

A continuació ha sigut el torn d'un emprenedor social que és co-fundador i managing partner de Ship2B Ventures, en Xavier Pont, qui ens ha parlat d'"Emprenedoria social i inversió d'impacte". En aquest cas, l'economista i periodista Víctor Costa ha sigut l'encarregat de moderar la xerrada.

Després de la pausa cafè, ha sigut el moment d'escoltar la ponència sobre "Claus empresarials i socials pel desenvolupament de la Societat Digital", a càrrec del president de la Fundació puntCAT, Genís Roca. L'encarregada de presentar-lo i moderar ha estat la directora del Diari de Tarragona, Núria Pérez.

Tot seguit, ha tingut lloc el Bloc sobre Energia integrat pel conseller de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i emprenedor en innovació en sistemes energètics avançats, en Josep M. Salas; i per Mar Reguant, professora titular en la Northwestern Universitiy (Chicago) i investigadora a la Barcelona School of Economics, on lidera un grup de recerca en transició energètica. El diàleg entre ells l'ha moderat Marc Segura, CEO de Solcam i coordinador de la Comissió d'Energia i Sostenibilitat de la Cambra de Comerç de Reus.

A continuació, un dels plats fort de la Jornada, com ha estat la conferència a càrrec del ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, el Sr. José Luis Escrivá -reconegut economista- qui, a banda de parlar-nos dels temes que des del seu ministeri gestionen, també ens ha ofert el seu punt de vista de com està la situació econòmica al nostre país i les estratègies de futur.

Després del còctel dinar de networking, a l'aire lliure i amb la magnífica panoràmica dels iots amarrats a la Marina Port Tarraco, s'han reprès les sessions de la tarda amb una taula que ha tractat sobre "Històries d'èxit empresarial". En ella hi ha participaran empresaris destacats del nostre país per aportar la seva experiència al capdavant d'aquests grans grups que han passat de generació en generació. Així doncs, hem pogut escoltar la presidenta de Caves Torelló, Ernestina Torelló; Josep M. Puig, de Corporación Exea i Grup Puig; i per últim, Anton Pont, president d'honor del Grup Borges International. Tots ells presentats i moderats per Joaquin Ortiz, soci responsable d'auditoria de PwC a Catalunya.

Per a finalitzar amb les xerrades, ha sigut el torn d'una de les conferències més esperades, la de l'exambaixador d'Espanya a Rússia i diplomàtic, Eugeni Bregolat qui, a través de la xerrada "Gorbatxov, la gran esperança frustrada", ha fet una anàlisis sobre l'actual situació geopolítica que viu Europa, amb el rerefons del conflicte entre Rússia i Ucraïna.

Per últim i per posar el punt i final a aquest dia tan intens, la Jornada Gresol ha estat closa per Josep Pallarès, rector de la URV, acompanyat pel president de la Fundació Gresol, Emili Correig.

Notícies relacionades