Tarragona veu en el nou Seat Tarraco una gran oportunitat de promoció

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros valora l’anunci com “us somni fet realitat”

El nou set places de Seat portarà el topònim romà de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha mostrat entusiasmat per l'elecció del nom romà de la ciutat i ha subratllat que el vehicle en farà "una promoció impressionant". A més, Ballesteros, que des del primer moment va fer campanya perquè Tarraco fos el nom del nou SUV de Seat, ha reivindicat que "quan Tarragona es proposa una fita, ho aconsegueix, i ens n'hem de sentir orgullosos tots plegats". Per la seva banda, el gerent de l'empresa comercialitzadora dels automòbils Seat a Tarragona, Josep Maria Barberà, s'ha mostrat molt satisfet pel fet que aquest sigui el primer cotxe amb un topònim català. Segons Barberà, el nom de Tarraco és "molt potent" i idoni per al vehicle més gran de la marca, que tindrà set places i sortirà al mercat a finals d'any.

Ballesteros ha titllat de "molt bona notícia" l'anunci fet aquest mateix dilluns per la companyia Seat i ha admès que la campanya de promoció que farà el Seat Tarraco de la ciutat és impagable. "Si això ho haguéssim hagut de pagar, ens hagués costat una milionada", ha reconegut el batlle, qui ha situat aquesta fita com "una gran oportunitat per exportar la marca Tarragona".

Ballesteros ha reconegut que el procés de selecció "no ha estat fàcil" i que hi havia unes candidatures molt potents a nivell turístic i demogràfic que competien amb la ciutat. El topònim de la Tarragona romana s'ha imposat als altres tres noms candidats a denominar el SUV: Alborán, Aranda i Ávila, després d'una votació popular, organitzada per Seat, en la qual hi ha participat més de 146.000 persones de 134 països. En el darrer tram de les votacions per buscar nom al nou model, Tarraco ha estat l'opció preferida pel 35,5% dels votants per davant d'Àvila, que ha rebut el 28,7% dels vots, Aranda amb el 26,9%, i Alborán, amb el 8,8% dels vots.

El nou Seat Tarraco es presentarà a la ciutat de Frankfurt dins del marc del Saló de l'Automòbil més important del món

L'alcalde ha agraït a Seat l'impuls del procés participatiu per escollir el nom, així com a la resta de ciutats que també han quedat finalistes. Josep Fèlix Ballesteros ha posat d'exemple Eivissa per defensar que el Seat Tarraco servirà per incrementar el coneixement de la ciutat i l'atracció turística. A més, el fet que el nou vehicle es presenti a la ciutat de Frankfurt dins del marc del Saló de l'Automòbil més important del món "serà una promoció increïble per Tarragona", ha valorat l'alcalde.

Per la seva banda, el gerent de l'empresa comercialitzadora dels automòbils Seat a Tarragona, Josep Maria Barberà, se n'ha mostrat molt satisfet i ha coincidit a destacar que el nou vehicle tindrà un impacte d'abast mundial. Barberà ha explicat que el nou model SUV ha estat dissenyat a Martorell i seguirà la tendència de l'empresa, "un estil juvenil, atractiu i modern". El nou set places es fabricarà a Wolfsburg (Alemanya) i es preveu que estigui llest a finals del 2018.

Notícies relacionades