T-Systems, Techma i la Fundación Esplai inicien la cinquena edició del curs de programadors junior

Més del 90% dels alumnes d’aquests cursos troben feina per l’elevada demanda de professionals formats que hi ha al sector TIC

Redacció / Reus

El passat dilluns 6 de març va tenir lloc la sessió inaugural de la cinquena edició del curs de formació per a programadors que organitzen la multinacional tecnològica amb seu a Reus T-Systems, Techma Business School, la primera escola de negocis de la demarcació de Tarragona, i la Fundación Esplai, entitat que treballa en l'àmbit de la inclusió social des de l'acció socioeducativa.

Un total de 19 alumnes han iniciat aquest bootcamp tecnològic que, amb 300 hores de formació, els permetrà obtenir el títol de programador junior en Java i Angular. Si superen el curs, pràcticament tots trobaran feina, principalment a T-Systems, però també a altres empreses del sector TIC, que té una gran demanda de professionals formats a mida de les seves necessitats. El sector tecnològic està instal·lat des de fa ja diversos anys en una dinàmica de creixement sostingut.

Carlos Zaplana, cap de la delegació de T-Systems a Reus, ha destacat que "aquestes formacions estan molt enfocades a les necessitats que tenim a la nostra empresa i els joves que les cursen ja surten preparats per ocupar un lloc de treball i ser productius".

En el mateix sentit, Gabriel Doménech, director de tecnologia de Techma Business School, ha posat en valor que "escurcem el gap formatiu que hi ha entre la formació reglada i el món de l'empresa". Domènech ha destacat el nombre creixent de noies que s'inscriuen als cursos: "Per nosaltres promoure les vocacions tecnològiques femenines és una prioritat", ha dit.

Per la seva banda, Joel Ferrer, director de l'àrea de formació i ocupabilitat de la Fundación Esplai, ha posat el focus en què "la col·laboració entre el sector privat, l'administració i el tercer sector fa possible que haguem obtingut uns índexs d'inserció laboral molt elevats en les quatre edicions anteriors, que segur que fins i tot millorarem".

Aquest és el primer dels quatre cursos que es faran aquest any per fer front a les necessitats de professionals que té T-Systems. El 2022, l'empresa van ampliar en 300 llocs de treball el seu centre de Reus, un terç dels quals venien d'aquests bootcamps. L'èxit de l'experiència de Reus fa que l'empresa es plantegi replicar aquest model a altres zones de l'Estat.

Notícies relacionades