El TIC Sud posa en marxa nous grups de treball per impulsar projectes tecnològics per a diferents sectors i accelerar la captació de talent digital

Una seixantena d’empreses associades al Clúster TIC Catalunya Sud han participat a l’Assemblea General Ordinària de l’entitat

Redacció / Tarragona

Sergi Marcén, Secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital a Generalitat de Catalunya, ha participat a la trobada on ha destacat la necessitat de col·laboració público-privada per avançar en la transformació digital. Tarragona, 9 de març de 2023. El Clúster TIC Catalunya Sud posa en marxa els grups de treball de talent i projectes per reforçar el treball sobre les línies estratègiques de l'entitat, entre les quals hi ha la captació de talent digital. A més, es busca potenciar la implicació de les empreses i institucions associades i el treball xarxa entre els membres del TIC Sud.

Un dels objectius d'aquests grups de treball serà detectar necessitats i reptes tecnològics de diferents sectors d'activitat i oferir-hi solucions a través de les empreses associades al Clúster. En aquest sentit, al llarg de 2023 es celebraran diferents trobades sectorials enfocades en aquesta tasca. El president del TIC Sud, Pablo Mazón, ha posat l'accent en aquesta línia de treball i ha destacat la voluntat del Clúster de "connectar empreses de qualsevol sector amb les solucions i oportunitats que ofereixen les tecnològiques del territori".

Una seixantena d'empreses i institucions associades al Clúster TIC Catalunya Sud han participat aquest dijous a l'Assemblea General Ordinària de l'entitat, La trobada ha comptat amb la presència de Sergi Marcén, Secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat de Catalunya. Marcén ha destacat la importància de la "col·laboració público-privada per avançar en la transformació digital". A més, ha encoratjat a les empreses a treballar plegades i a unir-se a través del TIC Sud per optar a grans projectes amb les administracions".

Per la seva banda, Jordi Fortuny, primer tinent d'alcalde i conseller de Serveis Generals, Govern Obert, Neteja i Banc de la Ciència i el Coneixement de l'Ajuntament de Tarragona, ha fet un reconeixement al sector i ha remarcat que "la inversió en tecnologia i ciberseguretat és essencial en l'actual context global de digitalització i les administracions hi han de ser de manera decidida". L'Assemblea Ordinària del TIC Sud ha acollit també la presentació de cinc nous socis i partners i ha servit també per repassar les activitats i projectes de l'entitat; a més de per validar el pressupost per l'any 2023. La trobada, celebrada al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, ha finalitzat amb un espai de networking.

Notícies relacionades