BASF anuncia que instal·larà un nou hub d'enginyeria a la Canonja on es desenvoluparan projectes per tot Europa

Les vendes de la multinacional a Espanya assoleix 1.562 milions d'euros, un 16% més respecte a l'any 2021

Redacció / Tarragona

BASF instal·larà un nou hub internacional d'enginyeria a la planta de la Canonja (Tarragonès) i a Madrid, on es desenvoluparan projectes per tot Europa. El director general del grup a Espanya, Carles Navarro, ho ha anunciat aquest dimarts en la presentació feta per presentar els resultats anuals.

El responsable ha explicat que el hub suposarà la creació de nous llocs de feina, tot i que no n'ha concretat el nombre total. En paral·lel, Navarro ha detallat que les vendes de la multinacional a l'Estat han augmentat un 16% aquest 2022 i han assolit els 1.562 milions d'euros. Pel que fa a les previsions, preveuen unes vendes d'entre 84.000 i 87.000 milions: "Serà un any mitjà quant a rendibilitat i resultats comparat amb anys anteriors".

Navarro ha explicat que el 2022 va tenir "un primer semestre amb xifres a l'alça i un segon en el que, especialment a l'últim trimestre, la demanda baixa i augmenta el producte arribat d'Àsia, una tendència que podria tenir continuïtat aquest 2023". El director general de BASF ha destacat també "la pujada general de preus, més accentuada la primera meitat de l'any, deguda als costos de l'energia i les matèries primes", una tendència que es va suavitzar la segona meitat de l'any.

Una dinàmica que fa que el creixement de les vendes l'hagi provocat principalment l'increment de preus generalitzat a tots els segments. Segons la companyia, totes les unitats de negoci, a excepció de revestiments i nutrició, observen una tendència a la baixa en volums. Tot i això, els que van presentar un impacte més gran van ser els monòmers, la cura personal i catalitzadors.

Notícies relacionades