La Costa Daurada preveu una ocupació del 80% durant Setmana Santa

El sector turístic esperar superar les xifres de 2019 un cop recuperada la normalitat sanitària

Redacció / Tarragona

El sector turístic de la Costa Daurada prepara la primera Setmana Santa després de la pandèmia amb la previsió d'ocupar el 80% de les places d'allotjament. Es tracta, segons la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), d'una xifra lleugerament superior respecte al mateix període de 2019 i que suposa, per a l'entitat, un retorn "total" a la normalitat. La destinació rebrà, principalment, visitants de proximitat i del sud de França, que complementaran el turisme esportiu i familiar.

La majoria dels establiments de la demarcació de Tarragona estan oberts aquesta Setmana Santa. Els càmpings i els apartaments turístics ho fan de forma gairebé total mentre que la planta hotelera en un 75%. Els allotjaments hotelers ofereixen unes 42.000 places de les més de 61.000 disponibles. De fet, hi ha un 25% més d'aquests establiments oberts respecte a l'any 2019, abans de la pandèmia.  

"Estem contents perquè preveiem una alta ocupació, si la climatologia ens acompanya", ha manifestat la presidenta de la FEHT, Berta Cabré. Per sectors, l'hoteler preveu una ocupació al voltant del 80% en la majoria dels establiments entre el Dijous Sant i el Dilluns de Pasqua. Alguns d'ells podrien arribar al 95% entre el dijous i el dissabte. 

Pel que fa als càmpings, els d'interior rondaran el  85% en bungalows i el  65% en parcel·les, mentre que els establiments de costa confien tenir un 85% d'ocupació en bungalows i un 75% en parcel·les. En el cas dels apartaments turístics també s'espera una ocupació entre el 80% i 90%. A la demarcació hi ha gairebé 25.000 places disponibles i l'ocupació final la determinaran les reserves de darrera hora, que estan subjectes a la climatologia. 

Turisme de proximitat i esportiu

Els turistes que s'allotjaran aquests dies festius a la destinació seran majoritàriament de proximitat, procedents de Catalunya i de l'Estat Espanyol, com ara del País Basc, Navarra i Aragó, però també rebrà turistes francesos. "Aquests turistes es combinen amb els grans esdeveniments esportius que tenim a la zona i això és un fet destacable, que motiva l'alta ocupació perquè 30.000 esportistes acompanyats de les seves famílies gaudeixen aquests dies de la nostra destinació", afegeix Cabré. De fet, apunta, moltes famílies allargaran l'estada esportiva. 

"És un reclam que ens ajuda molt a allargar o desestacionalitzar la temporada. Ens va molt bé", reconeix el director de l'hotel Sol Cambrils, Gustavo Cabedo. En el seu cas, explica que els esdeveniments d'oci, esports o negocis els permeten mantenir obert l'establiment durant deu mesos, més enllà del període estival i d'operacions de l'aeroport de Reus. 

Notícies relacionades