El Port de Tarragona assisteix a la trobada nacional d'operadors de cereals per promocionar-se com a hub logístic agroalimentari de la Mediterrània

És una de les principals trobades del sector, que se celebra en el marc de la Fira Internacional de Maquinària Agrícola de Saragossa

El tràfic d'agroalimentaris, una de els activitats que situa al Port en una posició estratègica. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona participa avui en l'Encuentro Nacional de Operadores de Cereales (ENOC), que se celebra anualment a Saragossa en el marc de la Fira Internacional de Maquinària Agrícola. La jornada està organitzada per l'Asociación de Comercio de Cereales y Oleaginosas (ACCOE) i compta amb el suport de diferents associacions del sector i d'algunes de les principals empreses.

La infraestructura portuària tarragonina manté el lideratge en el moviment de productes agroalimentaris, tant a l’Estat espanyol com a la Mediterrània, contribuint a aquesta activitat econòmica gràcies als serveis i infraestructures especialitzats que en faciliten la importació. El moviment d'aquest tipus de mercaderia és un dels més destacats al Port de Tarragona, tant pel seu volum, uns 5M de tones anuals de mitjana, com per les importants instal·lacions i repercussió econòmica a la zona.

Per a l'emmagatzematge d'aquests productes, el Port disposa de 230.000m2 de superfície coberta, xifra que només és equiparable a les capacitats que disposa per a l'emmagatzematge de líquids a granel. En aquest sentit, el passat mes d'octubre es va inaugurar un nou servei regular de tràfic d'agroalimentaris per ferrocarril des del Port de Tarragona a la Terminal Intermodal de Monzón, a l’Aragó. Es tracta de la primera experiència de posada en servei d'un port sec agroalimentari, la qual cosa millora la capacitat d'emmagatzematge de la instal·lació tarragonina en llocs estratègics, facilitant la fluïdesa de la cadena logística.

L'alta especialització portuària en el tràfic d'agroalimentaris facilita que al Port de Tarragona es treballi amb una àmplia varietat de productes i subproductes agroalimentaris (més de 70), el que fa que la infraestructura portuària tingui una posició molt destacada respecte a la resta de ports europeus.

Notícies relacionades