L'AEQT i l'AEST impulsen una nova certificació de qualitat per a les empreses que donen servei als seus associats

El nou sistema de qualitat vol estandaritzar els protocols del treball en planta de les empreses contractistes

El nou segell de qualitat de l'AEQT i AEST. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i l'Associació d'Empreses de Serveis de Tarragona (AEST) han impulsat un nou sistema de certificació de qualitat per tal d'avaluar i acreditar la tasca que desenvolupen les empreses que donen servei a les companyies associades a l'AEQT.

El nou sistema de qualificació en qualitat vol estandaritzar i protocol·litzar la qualificació, en termes de qualitat, de les empreses contractistes, amb un sistema d'avaluació que va des d'1 fins a 5 estrelles en funció de diferents paràmetres. Es tracta d'un sistema de qualificació propi, dissenyat i elaborat per un equip de tècnics de l'AEQT i AEST i implementat per l'empresa SGS.

La certificació de Garantia en Qualitat AEQT-AEST és de lliure aplicació i va més enllà de la ja implementada ISO 9001, ja que aquesta nova qualificació fa una avaluació també del treball en planta per part de les empreses. Les companyies han de revalidar cada dos anys la qualificació obtinguda.

L'establiment i implantació d'aquest programa d'assegurament de qualitat aplicat a les activitats de manteniment de la instal·lació té com a finalitat proporcionar la garantia de qualitat adequada i assegurar el compliment dels estàndards establerts en aquest àmbit per les empreses associades a l'AEQT.

Les primeres empreses que han obtingut la certificació i que han estat avaluades amb la màxima puntuació (5 estrelles) són Grupo Navec, Siemsa Industrial, Siemsa Control y Sistemas, Carbonell Figueras, Masa i Masa Servicios.

Segons Miguel Muñoz, president de la Comissió d'Empreses de Serveis de l'AEQT, "les companyies químiques associades a l'AEQT creiem fermament que un sector altament tecnificat i competitiu com és el sector químic requereix dels més alts estàndards de seguretat i qualitat en els seus processos i instal·lacions, per això és fonamental que les empreses externes que ens ofereixen els seus serveis disposin de sistemes de Gestió de la Seguretat i Qualitat certificats per empreses auditores acreditades”. Muñoz fa una crida les empreses a presentar la seva sol·licitud d'auditoria a l’AEQT i l’AEST.

Notícies relacionades