Repsol i l’AEHT renoven el seu conveni de col·laboració

L’acte de presentació avalua la col·laboració entre el sector químic i el turístic com a grans motors econòmics de les comarques de Tarragona

Javier Sancho, director de Repsol a Tarragona, i Francesc Pintado, president de l'AEHT.
Agència de Ciberseguretat de Catalunya / Albinyana

La Federació d'Associacions d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) i Repsol, han signat públicament un conveni de col·laboració que posa en relleu la voluntat mútua de vincular i donar suport al sector turístic i industrial del territori. El conveni contempla una doble col·laboració per als anys 2023 i 2024. D'una banda, es tradueix en un suport econòmic per a les activitats pròpies de la Federació i, de l'altra, contempla que Repsol continuï sent el seu principal patrocinador i subministrador d'energia.

La signatura d'aquest acord ha anat precedida per una conferència del Dr. Juan Antonio Duro, director de la càtedra d'Economia Local i Regional de la Universitat Rovira i Virgili i vicerector d'Economia, Infraestructures i Relacions Institucionals de la mateixa universitat. En la seva exposició, Duro ha parlat de la importància d'aquests dos motors econòmics del territori i de l'abast de les seves interrelacions.

També, en el marc d'aquest acte, s'ha celebrat una taula rodona que ha comptat amb la presència d'Àngel Xifré, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona; Javier Sancho, director del complex industrial de Repsol a Tarragona; Francesc Pintado, president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona; Fernando Torres, president del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, i Jeroni Castell, xef del restaurant Les Moles.

Els participants han coincidit en destacar que la necessària convivència i col·laboració entre els dos grans motors de l'economia del Camp de Tarragona, el turisme i la indústria petroquímica, ha esdevingut un model d'èxit. Així mateix, han afirmat que aquesta aposta dual, és un encert estratègic, perquè tots dos sectors són complementaris i doten l'economia del Camp de Tarragona de versatilitat i solidesa.

Durant la seva intervenció, Javier Sancho ha explicat que "la indústria química i la turística són agents compromesos amb el territori, amb la seva prosperitat i amb el benestar de les persones que hi viuen. Al Camp de Tarragona, hi ha lloc per a ambdues activitats. Química i turisme són activitats necessàries i contribueixen, cadascuna des del seu àmbit, a fer un Camp de Tarragona millor".

L'acte ha acollit també l'adhesió al Consell d'Experts de l'AEHT de Rafel Múria, xef del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant, guardonat recentment amb la distinció Sol Repsol. Javier Sancho i Francesc Pintado, li han fet entrega de la jaqueta de cuina de la Federació com a mostra de benvinguda al Consell d'Experts de l'AEHT que es va constituir l'any 2018. L'objectiu d'aquest Consell és el d'aglutinar professionals del sector reconeguts per la seva trajectòria i experiència i que, gràcies als seus coneixements, hagin esdevingut un referent, un suport i un motiu d'orgull de pertinença a la Federació, per als 800 socis que en formen part.

El president de l'AEHT ha destacat que "la incorporació de Rafel Múria, xef amb Estrella Michelin, ens permet celebrar que ja són 12 els restaurants de la província de Tarragona que compten amb aquest reconeixement i que reforcen la qualitat del sector". Així mateix, ha afirmat que "celebrem la renovació per dos anys més d'aquest acord de patrocini que escenifica la cohesió i la cooperació entre dos sectors històricament tan distanciats com són el turisme i la química. Un conveni que emmarca l'aposta conjunta per posar en valor la qualitat gastronòmica del nostre territori, un fet primordial en una destinació turística i que porta implícit un turisme més sostenible i amb una major despesa". Finalment, Pintado ha volgut agrair l'esforç de Repsol en el reconeixement als millors professionals de restauració en forma dels guardons Sol Repsol.

A l'acte també hi han participat els representants dels restaurants que compten amb distincions Sol Repsol i Estrella Michelin a la província: Joan Bosch, del Restaurant Can Bosch; Diego Campos, del Rincón de Diego; Jeroni Castell, de Les Moles; Vicent Guimerà, de l'Antic Molí; Fran López, de Villa Retiro; Pep Moreno, de Deliranto; Joan Gómez, de Restaurant Miramar; Ferran Cerro, de Ferran Cerro Restaurant; Joan Pàmies, del Celler de l'Arbocet; Anna Ruiz, d'AQ Restaurant, i Moha Quach, del Terrat.

Amb el conveni rubricat avui, s'estreny encara més el lligam entre l'AEHT i Repsol, que ja fa uns anys van iniciar una vinculació amb accions conjuntes, com són les benvingudes dels restauradors amb Sol Repsol de la província de Tarragona, al Consell d'Experts de l'AEHT.

Notícies relacionades