Navec, Carbonell Figueras i Meisa reben els premis a les millors empreses de serveis de Dow

L'empresa química premia les bones pràctiques entre els seus proveïdors

Redacció / Tarragona

Dow Tarragona ha reconegut el meritori treball que desenvolupen les empreses de serveis amb les quals col·labora, tot fent entrega de quatre distincions: el Premi a la Seguretat, Salut i Medi Ambient; el Premi a la Qualitat d'execució de treballs; el Premi a la Innovació i el Premi en matèria d'Inclusió, Diversitat i Equitat; en un esdeveniment realitzat avui, 30 de maig, a les instal·lacions de Dow i que ha comptat amb la participació de més de 150 assistents pertanyents a prop de 100 empreses.

Aquests premis, de caràcter anual, són concedits a aquelles empreses que obtenen uns millors resultats en aquests camps, d'acord amb els criteris establerts pel Pla d'Avaluació de les Empreses de Serveis.

Enguany, les companyies distingides han estat:

  • Premi Seguretat: GRUPO NAVEC, per portar anys demostrant un compromís i una cultura de seguretat molt per sobre de la mitjana durant l'execució dels seus treballs, quedant sempre entre les primeres empreses classificades en el rànquing de seguretat.
  • Premi Qualitat: CARBONELL FIGUERAS. Tot i no ser una empresa de serveis habitual a Dow, va seguir les indicacions sol·licitades cenyint-se als estàndards de qualitat de la companyia. La seva organització de qualitat va realitzar un seguiment continu a l'obra. En aquells casos en els quals no es podia complir o es requeria d'algun canvi, es va informar de manera proactiva sense demora i el personal executor dels treballs estava perfectament qualificat per desenvolupar les seves funcions i l'execució va ser excel·lent.
  • Premi Innovació: GRUPO NAVEC, per la seva iniciativa i compromís amb la digitalització. L'empresa premiada ha implantat un sistema digital mitjançant l'ús de tauletes ATEX i software per realitzar les rondes de manteniment predictiu a Dow. L'accés a la informació de les rondes pel personal de Dow ha millorat significativament i, per tant, s'ha agilitzat els diagnòstics tècnics.

Premi a la Inclusió, Diversitat i Equitat: MEISA, pel seu compromís a través de la seva política de Diversitat i Inclusió i, en especial, per la seva política en relació al col·lectiu LGBTI mostrada públicament mitjançant la seva recent adhesió a la Xarxa Empresarial per la Diversitat i Inclusió (REDI, per les seves sigles en castellà).

L'acte ha tingut lloc en el marc de la reunió anual que Dow organitza amb les empreses de serveis que col·laboren al Complex Industrial de Tarragona. Yolanda González, Contract Operations Manager, i Núria Ríos, Responsable de Compres de la regió Ibèrica, han estat les encarregades de conduir aquest esdeveniment que ha comptat amb les intervencions d'Ignasi Cañagueral, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona, Lluis Argilaguet, Director Regional d'Europa i Llatinoamèrica d'Enginyeria, Manteniment i Aturades; Ricard Massot, Director de Manteniment i Enginyeria a Tarragona; María de Gálvez, Responsable de Seguretat d'Hidrocarburs; ​Félix Hernández, Responsable de Qualitat; Marta Cáceres, Project Manager; Andrea Marcos, Responsable del Consell d'Inclusió de Dow Tarragona; i Javier Almandoz, president de l'Associació d'Empreses de Serveis de Tarragona.

Més enllà d'aquests reconeixements, durant la trobada s'ha parlat també de fiabilitat, sostenibilitat, qualitat, innovació i principals reptes per a aquest i els propers anys.

En el seu discurs d'obertura, Ricard Massot ha incidit en la "necessitat de treballar cohesionats, Dow i les empreses de serveis, perquè, al final, el passat, present i futur el construïm junts".

Ignasi Cañagueral ha parlat sobre els reptes de Dow per als propers anys i com "la seguretat i la sostenibilitat són dos requeriments que necessitem complir per poder seguir operant. Perquè Dow no concep una indústria química que no és segura ni sostenible". En aquesta última àrea, ha destacat que "tenim un full de ruta que ens marca el camí cap a la neutralitat climàtica per al 2050, però necessitem de tothom per dur-lo a terme".

Per la seva banda, Lluís Arguilaguet ha tancat l'esdeveniment apel·lant a "la unió i el treball conjunt amb totes les empreses de serveis. Com més gran sigui el repte, més gran ha de ser la nostra col·laboració. Això ens farà més forts i millors."

Notícies relacionades