CaixaBank i la CEOE amplien la línia de finançament per a empreses fins als 20.000 milions d'euros

CaixaBank va fer el 2017 més de 2.900 operacions de finançament a empreses a la demarcació de Tarragona amb una injecció de 224 milions d’euros

El president de CaixaBank, Jordi Gual, i el president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Joan Rosell, després de la signatura de l'acord.
Redacció / Tarragona

El president de CaixaBank, Jordi Gual, i el president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Joan Rosell, han signat un acord de col·laboració per posar a disposició de les empreses afiliades a la CEOE i de les seves organitzacions empresarials una línia de finançament de 20.000 milions d'euros. L'objectiu de l'acord és proporcionar una resposta eficaç a les necessitats de les empreses que les ajudi en la seva internacionalització, en els seus projectes d'innovació i que fomenti l'emprenedoria.

Aquest conveni suposa la renovació dels acords signats entre ambdues institucions el 2017 i 2016, que van posar a disposició de les empreses afiliades a la CEOE un mínim de 15.000 milions i 11.000 milions d'euros, respectivament. D'aquesta manera, en tres anys CaixaBank haurà posat a disposició d'aquestes empreses un mínim de 46.000 milions d'euros.

Durant la signatura del acord, Jordi Gual, president de CaixaBank, ha destacat que "per millorar la competitivitat de l'economia espanyola resulta imprescindible que les empreses puguin obtenir línies de crèdit per finançar les seves vendes i les seves inversions a mig i llarg termini, així com per accedir a nous mercats nacionals i internacionals".

Gual ha subratllat que "CaixaBank compta amb una posició privilegiada per oferir una atenció especialitzada, de gran qualitat i molt pròxima gràcies als 116 centres d'empresa distribuïts per totes les comunitats autònomes i a l'equip de 1.245 gestors i especialistes en empreses".

Per la seva part, Joan Rosell ha destacat que "l'acord ens ajuda a les empreses a créixer, innovar, crear treball, emprendre nous projectes i internacionalitzar-nos. D'aquí la importància de les línies de finançament que ofereix. D'un costat, la línia per a iniciatives emprenedores, amb què s'ajuda en els moments inicials del projecte. D'altra banda, per a innovació i internacionalització, amb què es reforcen àmbits d'importància essencial com són l'obertura de nous mercats i l'aposta per R+D+I perquè les empreses augmentem la nostra competitivitat".

A més, l'acord seguirà estenent-se per la xarxa d'organitzacions empresarials. CEOE compta amb 220 organitzacions sectorials i territorials. De les quals, 168 són sectorials i 52 territorials. A través d'elles, integra i representa a més de 4.000 organitzacions de base. "Gràcies a tot això,-ha assenyalat Rosell - podem arribar a un número molt important d'empreses".

L'acord té en compte que CaixaBank gestionarà de manera àgil les sol·licituds de finançament que facin les empreses i que les operacions tindran unes condicions preferents que s'establiran en virtut de les característiques concretes de cada sol·licitud. En aquest sentit, el 64% de les sol·licituds rebudes en el marc de l'anterior acord es van resoldre en menys de 10 dies.

En total, el 2017 CaixaBank va fer més de 31.800 operacions de finançament a empreses de Catalunya per un import de 8.391 milions d'euros, en el marc d'aquest acord amb la CEOE. Al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, es van constituir 2.916 operacions noves de finançament per un import de 224 milions d'euros.

Del total d'operacions a nivell estatal, un 71% va ser de crèdit comercial i comptes de crèdit, mentre que un 28% va correspondre a crèdits, avals i uns altres finançaments a llarg termini. L'1% restant va consistir en operacions de rènting i lísing.

CaixaBank s'ha consolidat el 2017 com l'entitat favorita per a les empreses. Segons l'estudi de penetració de mercat de FRS Inmark, el 48% de les companyies espanyoles que facturen entre 1 i 100 milions d'euros són clients de CaixaBank.

CaixaBank compta amb una xarxa especialitzada composta per 116 centres repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en què treballen 1.245 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb sòlida reputació en l'assessorament d'empreses.

A més, CaixaBank és una de les entitats líders en oferir assessorament per al comerç exterior a les empreses espanyoles, a les quals dona suport en 127 països a través de sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries.

Notícies relacionades