Ticnova referma la seva posició al País Basc amb la compra d’Informática Amara

La tecnològica reusenca duplicarà aquest any el negoci B2B i continuarà creixent amb l’adquisició de més empreses

Els socis d'Informática Amara (Jesús Fernández, Daniel Bengoetxea i José Ramon Rojas) i els directius de Ticnova (Joan Ballester -CEO- i Jordi Delgado -Responsable Divisió Empreses-).
Agència de Ciberseguretat de Catalunya / Albinyana

Ticnova, el grup especialitzat més gran d'Espanya en botigues de proximitat en informàtica i electrònica de consum, va realitzar el passat mes de juliol l'operació de compra i adquisició d'Informática Amara, empresa referent en serveis informàtics a Euskadi. Aquesta operació es va dur a terme en el marc de l'estratègia de Ticnova pel creixement del negoci B2B i de la política de diversificació als diferents mercats tecnològics on opera el grup.

Amb aquesta recent adquisició, Ticnova consolida la seva posició competitiva al mercat de serveis tecnològics per a empreses, administració pública i centres educatius de tot Espanya, a més de reforçar la seva estratègia de diversificació als tres mercats on ja opera el grup reusenc; el retail, el B2B i el canal online. En aquest sentit, Joan Ballester, CEO de Ticnova, afirma que "tot i que el nostre negoci B2B a Espanya ja té un creixement orgànic molt bo, continuarem apostant per incorporar més empreses al grup que consolidin encara més aquesta línia de negoci". Segons Ticnova, el negoci B2B està creixent actualment i continuaran invertint; la previsió de la companyia per al 2023 és duplicar orgànicament la seva xifra de negoci al mercat B2B i passar dels 16 M€ facturats el 2022 als 32 M€ que esperen per a aquest any, al marge de les aportacions que vinguin de les noves adquisicions.

La companyia preveu passar dels 16 als 32 milions d'euros aquest 2023, sense comptar les aportacions que arribin de les empreses adquirides

L'estratègia de creixement i de noves adquisicions de Ticnova al mercat B2B espanyol respon a l'aposta que fa la companyia per "ampliar la capa de serveis TIC que proporcionem a les empreses i, alhora, poder-ho fer amb més capil·laritat en tot el territori nacional que ens permeti un acompanyament més proper als clients en els diferents serveis que oferim de diagnòstic, anàlisi, manteniments, sistemes, xarxes, seguretat, dades, etc. a banda, per descomptat, del subministrament de productes de hardware", segons apunta Ballester.

L'estratègia d'adquisicions busca ampliar el catàleg de serveis que Ticnova ofereix a les empreses

El creixement sostingut de Ticnova al mercat B2B ve acompanyat d'uns resultats positius que la companyia està tenint aquest any en les divisions de consum (retail) i online amb un creixement per sobre del mercat al tancament del primer trimestre del 2023. Segons el CEO de Ticnova, "quan el mercat no està engrossit per promocions o campanyes especials que la indústria realitza només amb els grans players del mercat espanyol, el consumidor es comporta de manera més natural buscant propostes de valor competitives i reals a les seves compres tecnològiques, com les que troba sempre a les nostres botigues BEEP, PCBOX o la Fábrica del Cartucho i als nostres respectius e-commerce".

Una aliança sòlida per al País Basc

Amb la compra d'Informàtica Amara, Ticnova reforça la seva posició al País Basc i augmenta la capacitat de servei als seus clients del territori, especialment en àrees de ciberseguretat, manteniments IT i dades, alhora que Informática Amara es beneficiarà de la penetració que Ticnova té corporativament a les administracions públiques i centres educatius, a més de comptar amb totes les ofertes i novetats que el grup comercialitza amb la seva extensa gamma de productes. Segons manifesten Jesús Fernández i Daniel Bengoetxea, socis d'Informática Amara, "estem segurs que aquesta aliança amb un grup tan important com Ticnova, que ja fa gairebé 40 anys que és al sector tecnològic, ens portarà molts avantatges competitius; d'una banda, continuarem creixent al mercat B2B d'empreses, on ja fa anys que treballem i, de l'altra, entrarem en nous mercats per a nosaltres com els de les administracions públiques i l'educació. Sens dubte, les solucions verticals que aporta Ticnova, així com els acords comercials que té i la seva fàbrica pròpia, són actius rellevants per a aquest creixement". Informática Amara ofereix serveis IT per a empreses i està consolidada a Euskadi des de fa 28 anys, amb una àmplia cartera de clients i una facturació superior a 1 M€. José Ramon Rojas, soci director financer d'Informática Amara, afegeix en aquest sentit que "després de la compra de l'empresa per part de Ticnova, l'activitat professional d'Amara seguirà exactament igual que sempre, oferint als clients els mateixos serveis IT i comptant, per descomptat, amb el mateix equip de professionals que ja tenim a l'empresa".

L'operació de compra d'Informática Amara ha comptat amb el suport i ple recolzament de GAEA Inversión, la vertical de Private Equity de la gestora de fons Inveready, soci propietari de Ticnova, que ha donat suport des del primer moment a la inversió i valora molt positivament tant el nou projecte de l'adquisició de l'empresa basca, com l'estratègia de creixement al mercat B2B que continua desenvolupant Ticnova sota la direcció tècnica de Jordi Delgado, responsable de la Divisió Empreses. Tota la gestió tècnica, professional i financera de la compra i M&A (Mergers and Acquisitions) d'Informática Amara ha estat realitzada, en nom i representació de Ticnova, per la prestigiosa companyia Crea Inversión.

Notícies relacionades