La Fundació Repsol i l'Associació Aurora ho tenen tot a punt per a la 7a Plantada que es farà el 17 de març

7 hectàrees de la zona del riu Francolí han incrementat la seva vegetació gràcies a la Plantada Popular

Responsables de Repsol i col·laboradors han presentat la 7a Plantada Popular. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La Fundació Repsol i l'Associació Aurora fan possible, un any més, la Plantada Popular, una iniciativa de caràcter ambiental i social lligada a la ciutat de Tarragona. Aquesta 7ª edició es torna a realitzar al marge dret del riu Francolí, al costat del pont de Santa Tecla. Des que Repsol va endegar aquesta inicitiva, 3.550 persones han plantat 4.800 espècies arbòries.

Aquest any 2018 es celebra la setena edició de la Plantada Popular al riu Francolí, una iniciativa que pretén contribuir a la reforestació de l'entorn d'aquest riu. La Fundació Repsol i l’Associació Aurora, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona, van presentar ahir la Plantada, que es celebrarà el pròxim 17 de març, i que, a més de plantar noves espècies, enguany farà tasques de manteniment de les plantacions de la darrera edició.

La Plantada Popular és una activitat de caràcter familiar que s'ha convertit en una gran festa per als més petits, els grans protagonistes de la jornada. Per això, la Plantada començarà a les 10:15 amb un espectacle infantil i a les 11 hores s’iniciarà l’acte.

La Fundació Repsol ha posat a la disposició dels usuaris la pàgina web www.reforestatgn.org on les persones interessades en assistir a l'acte, podran confirmar la seva participació. La Fundación Repsol i l'Associació Aurora recorden que és important inscriure's prèviament al web o trucant al 977 520 205, per tal de poder disposar de material per a tothom. D'altra banda, els interessats també poden enviar les seves dades (nom i cognom, telèfon i correu electrònic) a administracio@associacioaurora.org

Les xifres de la Plantada

L'any 2012 es va iniciar aquesta proposta de caràcter ambiental i des d'aleshores, més de 3.550 persones, entre adults i nens, han participat. Al llarg d'aquestes sis primeres edicions, s'han plantat 4.800 plantes, entre arbres i arbusts de 17 espècies diferents, i cada any, el nombre de plantes ha anat en augment. El 2012 es van plantar 300 plantes; el 2013, un total de 500; el 2014, es van plantar 750 plantes; els anys 2015 i 2016, es van plantar 1.000 plantes cada any; i al 2017 es van plantar 1.250 unitats. Aquest 2018, es plantaran un total de 1.400 plantes de 6 espècies pròpies de la zona.

Es calcula que més del 80% de les plantes han sobreviscut, per tant, més de 3.800 plantes ja formen part de la vegetació del riu. Així doncs, 7 hectàrees de la zona del riu Francolí han incrementat la seva vegetació gràcies a la Plantada Popular.

L'Associació Aurora s'encarrega dels treballs previs i posteriors a la Plantada. Un equip de 18 persones amb discapacitat mental realitza les tasques de preparació del terreny, com el desbrossat de la canya i altres plantes, la retirada de la brossa i les deixalles del tram on s'ha d'actuar, etc.

Posteriorment a la Plantada, es realitzaran treballs de manteniment de les plantacions durant 8 mesos. Aquestes tasques inclouen el reg de les plantes i la col·locació d'un encoixinat al voltant d'aquestes per assegurar el seu correcte creixement.

Notícies relacionades