Europe Direct Tgn es consolida com a punt d'informació de la UE a Tarragona fins el 2020

Gràcies al conveni que ha renovat amb la Comissió Europea continuarà difonent la tasca de les institucions europees

L'oficina d'Europe Direct Tgn organitza cada any una Simulació del Parlament Europeu. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La Comissió Europea ha renovat el conveni amb el Centre d'Informació Europe Direct Tarragona durant tres anys més. Aquesta col·laboració donarà continuïtat a la seva activitat apropant les institucions i la legislació de la Unió Europea a la ciutadania, tal com ha vingut fent els darrers anys, gràcies a l'aposta europeista de l'Ajuntament de Tarragona al territori.

Ho farà, com fins ara, a través de l'edició de publicacions i material didàctic, assessorament, organització de jornades, debats, xerrades i activitats sobre qualsevol qüestió relacionada amb la Unió Europea. Opcions d’estudi per a joves als estats membres de la UE, ajudes per a emprenedors o el funcionament de les institucions europees, són alguns dels temes que desperten més interès entre els ciutadans de Tarragona.

L’oficina d’Europe Direct a Tarragona gosa d’una alta valoració per part dels usuaris i per això ha estat seleccionada com un dels punts d'informació europeus per al període 2018-2020 junt amb altres 35 oficines entre un total de 66 que es presentaven a tot l'Estat espanyol. A més, durant els propers tres anys, període en què estarà vigent el conveni, té la voluntat d'arribar més enllà de la ciutat de Tarragona, ja que la subvenció s'ha incrementat dels 25.000 als 31.350 euros l'any, el màxim que es concedeix a aquests centres d'informació de la Unió.

La subvenció que rep Europe Direct Tgn s'ha incrementat dels 25.000 als 31.350 euros l'any, el màxim que es concedeix a aquests centres d'informació de la UE

Aquest 2018 Europe Direct Tgn continua amb la seva activitat i encetarà l'any amb la cinquena edició de la Simulació del Parlament Europeu, una jornada amb què els estudiants universitaris i de batxillerat del territori tenen l'oportunitat de convertir-se en eurodiputats per un dia i conèixer en primera persona com funciona aquesta institució. A la Simulació i les activitats amb la Universitat se sumarà la tradicional celebració del Dia d'Europa, el 9 de maig, quan l'oficina coordina una programació que inclou xerrades, concerts, debats o exposicions. Enguany també es durà a terme un programa per a les escoles consolidat on, a partir d'ara, a més del joc de l'oca i les xerrades, compta amb la dinamització del personatge Ateneu l'Europeu perquè els més petits descobreixin els valors europeus. Igualment, aquest 2018 l'oficina Europe Direct Tarragona se sumarà a l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Més de 500 oficines Europe Direct a tota la UE

L'oficina de Europe Direct TGN forma part de la Xarxa de Centres d'Informació des de l'any 2009. A tot Europa hi ha més de 500 punts d'informació repartits pels 28 estats membres. A Catalunya, a més de l'oficina de Tarragona s'hi han de sumar les de Girona i Lleida.

Algunes d'aquestes activitats l'oficina europea les fa en col·laboració amb altres institucions i entitats del territori, com ara la Universitat Rovira i Virgili (URV), juntament amb la qual organitzen el cicle #eurotertúlies per parlar sobre qüestions d'Europa en un ambient distès. També amb la URV va participar al desembre en la III Jornada d'Emprenedoria Social, en l'organització del Mòdul Jean Monnet sobre polítiques de la UE contra la pobresa o, fa tot just unes setmanes, en el Curs sobre igualtat de gènere, dirigit al professorat de secundària i cicle superior de Primària, entre altres.

Notícies relacionades