El Port de Tarragona arrenca l’any amb un creixement del 9,1%

Els cru de petroli, la pasta de paper, els vehicles, els materials de construcció i els productes siderometal·lúrgics són els tràfics que més bones xifres han assolit

El tràfic de vehicles assoleix molt bones xifres al Port de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona ha registrat un creixement del 9,1% aquest mes de gener i ha superat els 3 milions de tones mogudes (3,08 Mt), una xifra que situa el d'enguany com el quart mes de gener de la història del Port en tones mogudes i el millor dels darrers sis anys.

Un dels tràfics que més creixement ha registrat és el tràfic de líquids a doll, que creix, aquest mes de gener, un 14% (1,9 Mt) respecte el mateix període de l'any passat. Pel que fa als sòlids a lloure, han registrat una baixada del 0,8%, com a conseqüència, sobretot, de la baixada de carbó.

La mercaderia general convencional continua la seva bona evolució al Port de Tarragona i registra 191.108 t operades al port al mes de gener, amb un creixement del 14,2%. El tràfic de productes siderometal·lúrgics, els materials de construcció, el paper i la pasta de paper i els vehicles, entre d'altres, són els que fonamenten la bona evolució de la càrrega general convencional.

Aquestes xifres combinen un molt bon comportament dels tràfics tradicionals del Port de Tarragona amb unes molt bones xifres també en tràfics més nous. D'això es conclou que l'estratègia de diversificació de tràfics que es va iniciar l'any 2012 està col·laborant al creixement de la infraestructura portuària.

El tràfic de productes siderometal·lúrgics, els materials de construcció, el paper i la pasta de paper i els vehicles protagonitzen la bona evolució del Port de Tarragona

Mirant les dades per tipus de mercaderia, el Port de Tarragona ha registrat un creixement del 10,4% (2,1Mt) durant el mes de gener i destaca el petroli cru (+53,2%), superant per primera vegada el milió de tones mensuals (1,1Mt), i altres productes petrolífers (+22,3%), amb 310.000t.

La infraestructura portuària tarragonina també ha registrat un augment del tràfic de productes químics (18,8%), amb 160.000t. En la mateixa línia, el sector siderometal·lúrgic (+54,1%), amb la sal comuna com a destacat (+39,4%), els minerals no metàl·lics (+32,5%) i els materials de construcció (+49,8%) també han tingut un molt bon comportament durant el primer mes de l'any 2018. Pel que fa al tràfic de productes agroalimentaris, el Port de Tarragona manté les xifres respecte del mateix període de 2017 (-1,1%), amb 391.950t, però ha augmentat en cereals i les seves farines (12,4%), amb 250.055t.

Si mirem les xifres del paper i la pasta de paper, el comportament del tràfic també ha estat molt positiu, amb un increment del 45,2% (41.960t). Pel que fa als vehicles, aquest mes de gener també s'ha registrat un increment del 14,5%, amb un total de 18.231 unitats mogudes.

Forta activitat en moviment de camions

Vistes les bones xifres aconseguides pel Port de Tarragona aquest mes de gener, cal destacar, a més, la forta activitat que ha assolit la infraestructura en moviment de camions. Els vehicles de tot tipus que han estat registrats és de 217.560 unitats, davant les 223.032 de gener de 2017, un 2,5% menys. El descens es deu al menor moviment de turismes, segurament per la desaparició dels treballs de project cargo. Si observem els camions registrats, però, han augmentat un 14,2%, amb 81.465 moviments de camions. Aquesta dada significa un nou record en el Port de Tarragona.

Notícies relacionades