Els premis Empresa Tarragona Impulsa i els programes Yuzz i Tarragona Open Future distingeixen projectes emprenedors del territori

Els guardons, amb una dotació total de 13.000 euros, ofereixen suport econòmic i assessorament en el desenvolupament dels projectes

Els guardonats, després de rebre el premi, amb representants del consistori tarragoní.
Redacció / Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona va acollir ahir el lliurament dels Premis Empresa Tarragona Impulsa, el programa de beques Yuzz i l'accelerador de projectes Tarragona Open Future. El regidor d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, va presidir l'acte de lliurament que distingeix alguns dels millors projectes emprenedors del Camp de Tarragona.

Els Premis Empresa Tarragona Impulsa, que enguany arriben a la cinquena edició, tenen l'objectiu de promoure l'esperit emprenedor i donar suport a la creació de noves empreses a l'àrea d'influència de Tarragona. Les bases del concurs contemplen tres categories: projectes empresarials en fase d'idea, empreses constituïdes en els darrers tres anys i promoció a l'emprenedoria per a centres educatius. Tots els projectes empresarials presentats tenen el domicili fiscal i el lloc de treball al Tarragonès, Baix Penedès, Alt Camp o Baix Camp, mentre que els centres educatius són del municipi de Tarragona. La dotació econòmica total dels guardons és de 13.000.

En categoria de projectes en fase d'idea, el premi de 3.000 euros ha estat per a Litigest, d'Elisabet Cerrato i Rosa Casanova, una iniciativa empresarial que explota la venda de béns embargats en el marc d'un procés judicial. En la categoria d'empreses ja creades de menys de 3 anys, el guardó ha estat per a Ilusion +, de Pau Torres i Gina Córdova, una comercialitzadora de vi que escull bodegues de qualitat per etiquetar la seva marca que vol conscienciar sobre les malalties neurodegeneratives i aportar fons a les fundacions que treballen per millorar la qualitat de vida dels afectats. Pel que fa al premi del Servei d'Emprenedoria de Tarragona Impulsa, va recaure en el projecte “Petits Enginyers”, liderat per Adrià Garcés.

El premi del Servei d'Emprenedoria de Tarragona Impulsa se l’ha endut el projecte “Petits Enginyers”

D'altra banda, en el mateix acte també s'ha conegut el guanyador de la cinquena edició del programa Yuzz, adreçat a joves emprenedors amb projectes innovadors. En aquesta edició han optat 50 joves menors de 31 anys, dels quals 12 seleccionats van fer la presentació. L'educació, la mobilitat i els e-commerce són les temàtiques que han tingut més presència entre els projectes presentats. La guanyadora ha estat Marina Almazan amb el projecte Emund, una productora de vídeos amb personatges de plastilina per apropar l'ensenyament als alumnes de preescolar i primària. El premi inclou una gratificació econòmica de 3.000 €, un programa d'acompanyament de tres anys, un viatge a Silicon Valley i l'opció d'optar a un premi de fins a 30.000 €, en cas de ser escollit el millor projecte Yuzz de tot l'Estat.

L'educació, la mobilitat i els e-commerce són les temàtiques que han tingut més presència entre els projectes presentats

També han estat premiats els projectes Becure i Clodd amb una beca de 1.500 € i tres anys d'assessorament. Becure és una empresa que ven productes bonics per a la conscienciació sobre malalties estranyes liderada per Ingrid Carranza. Per la seva banda, l'Álvaro Pérez promou l'empresa Clodd de venda en línia de rellotges personalitzables.

Durant l’acte s’han presentat els projectes guanyadors de la segona edició del programa d'acceleració d'empreses Tarragona Open Future.


 

PREMI EMPRESA TARRAGONA IMPULSA

CATEGORIA PROJECTES EMPRESARIALS EN FASE D'IDEA

Guanyador. Dotació 3.000 €: Litigest, d'Elisabet Cerrato i Rosa Casanova. Servei de gestió de la comercialització i venda de béns embargats en el marc d'un procés judicial. Ofereixen una solució alternativa a la subhasta judicial, preservant la seguretat jurídica i la justícia social.

Accèsits. Dotació de 1.500 € per a projecte:

Kamleon, de Jordi Ferré, Hèctor Gonzàlez i Pär Blanking. Kamleon vol ajudar a la gent a viure una vida més saludable a través de la democratització de tecnologies relacionades amb la salut. El "pegat de suor intel·ligent" mesura en temps real la composició de la suor i el "vàter intel·ligent" permet monitoritzar en temps real la composició de l'orina.

Lexcoop, d'Esther Costa i Luciano Banchio. Prestació dels serveis d'assessoria jurídica, advocacia, mediació (mètode alternatiu de resolució de conflictes) i coaching a persones físiques, associacions i pimes amb recursos econòmics baixos.
 

CATEGORIA EMPRESES DE MENYS DE 3 ANYS

Guanyador, amb 3.000 €: Ilusion +, de Pau Torres  i Gina Córdova. Comercialitzadora de vi que escull bodegues de qualitat per etiquetar sota la marca Ilusion+ i fer consciència de les malalties neurodegeneratives. Per cada ampolla venuda dona un euro a la fundació que el client decideixi. La Fundació Miquel Valls, la Fundació Esclerosi Múltiple, Fundació Noelia i la Fundación Luzón hi col·laboren.

Accèsits. Dotació de 1.500 € per a projecte:

Tripacto, d'Albert Buira i Rosa Pujol. Plataforma web que ofereix un mètode de pagament segur i el transport a compradors i venedors d’articles usats. La compravenda es fa en qualsevol portal d'anuncis classificats i els usuaris formalitzen la transacció a través de Tripacto.

Orliva, de Monsterrat Serramià. ORLIVA és una empresa d’agricultura, cultiu i venda d'oli d'oliva i ametlles ecològiques, elaboració i venda de la garrofina (xocolata de garrofa), exportació d'especialitats catalanes a Alemanya i xarxa de petits productors eco.
 

PREMI A CENTRES EDUCATIUS DE SECUNDÀRIA I POSTOBLIGATÒRIA

Dotació de 1.000 € per al projecte guanyador:

Aprenem a emprendre amb el Desafío Junior, de l'Institut Martí i Franquès.

Guanyador, amb un premi de 3.000 € i tres anys d'acompanyament del Servei d'Emprenedoria de Tarragona Impulsa: Petits Enginyers, liderada per Adrià Garcés

Accèssits, premi de 1.500 € i 3 anys d'acompanyament del Servei d'Emprenedoria de Tarragona Impulsa: Jacint Subirats i Ignasi Martinez, de Cubikayak i  Gerard Ruf i Ariadna Queralt, de Matrice.

Notícies relacionades