L'Ajuntament de Tarragona destina més de 5 MEUR a les polítiques actives d'ocupació, un 12% més que al 2017

L’obertura d’una línia específica d’ajudes per a treballadors autònoms, entre les novetats de l’actuació de Tarragona Impulsa per al 2018

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha fet balanç de Tarragona Impulsa. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona destina aquest any 2018 un total de 5.199.240,69 € a polítiques actives d'ocupació i emprenedoria, gràcies als diferents serveis i programes que ofereix Tarragona Impulsa, el servei municipal d'ocupació i creació d'empreses. La xifra suposa un increment del 12,63% respecte l'any anterior.

Un total de 4.109 persones han utilitzat els diferents serveis de Tarragona Impulsa durant el 2017, xifra que suposa 439 persones usuàries més que l'any anterior, un 11,96% més.

De cara al 2018, Tarragona Impulsa ha fet públiques les seves principals línies d’actuació. A banda del manteniment dels programes actuals, destaca la creació d'una nova línia d'ajuts de 50.000 € específica per a persones autònomes. Aquesta convocatòria, que es farà pública en breu, pretén donar facilitats a aquells autònoms que tinguin la seva activitat en locals comercials.

El servei municipal d'ocupació i creació d'empreses té com a objectiu incrementar les sinergies amb altres institucions per promoure el desenvolupament econòmic al conjunt del territori, aposta que enguany es concretarà amb la celebració a Tarragona d'una Fira de la Formació Professional al mes de maig i el Fòrum d'Inversió Cat Sud al mes de novembre.

A més, des de Tarragona Impulsa es vol aprofundir en la innovació en les polítiques de desenvolupament local, motiu pel qual es convocarà una jornada de formació específica per als tècnics del territori.

Balanç del 2017

Durant el 2017, el servei municipal d'ocupació i creació d'empreses Tarragona Impulsa ha desenvolupat programes d'ocupació específics per a col·lectius que tradicionalment queden fora de les principals ajudes, com ara les persones majors de 30 anys, gràcies als programes Integrals i 30 Plus; o persones en possessió d'un títol universitari o de formació professional, gràcies al programa de contractació de pràctiques de Garantia Juvenil.

També s’ha endegat el programa Tarragona Moves On, a través del qual alumnes de formació professional poden realitzar estades de pràctiques en diferents països d'Europa. El programa Comerç Actiu ha permès el desenvolupament d'actuacions d'innovació als comerços del centre i la zona de Ponent de la ciutat. Tarragona Impulsa també col·labora amb les empreses del territori en els seus processos de selecció. Al 2017, les empreses Viding, Kentucky Fried Chicken o Primark, van confiar la selecció de personal a l’ens municipal.

Tarragona Impulsa ha augmentat el número d’usuaris en un 12% més aquest any

L'actuació de Tarragona Impulsa se centra en cinc àmbits: la orientació i intermediació laboral, tant a les persones com a les empreses del territori; la formació per a millorar la qualificació de les persones treballadores del territori. Aquest 2018 s'han ofert més de 11.500 hores, arribant a més de 700 alumnes a través de 230 accions de formació.

Un altre dels àmbits és l’ocupació, amb programes adreçats a millorar l'ocupabilitat, promovent la inserció laboral de persones amb especialitats dificultats. L’àrea d’Emprenedoria de Tarragona Impulsa és un dels eixos del servei i ofereix suport a la petita empresa i al treballador autònom. A més del servei d'orientació i informació s'executen programes adreçats a col·lectius concrets com el Yuzz, Open Future o Crea Empresa.

El servei municipal d’ocupació també es centra en el desenvolupament local, amb programes que contribueixen a generar oportunitats empresarials i ocupacionals al territori. Al 2017 s'han potenciat projectes relacionats amb el llegat dels Jocs Mediterranis i els de promoció de la col·laboració pública i privada, especialment en el sector del comerç.

Notícies relacionades