Fundación Repsol premia el projecte més innovador d’alumnes d'FP

En el marc d'un programa per fomentar la cultura emprenedora i millorar l'ocupabilitat dels estudiants de Formació Professional

Responsables de Repsol amb els alumnes guanyadors. FOTO: CEDIDA.
Redacció / La Pobla de Mafumet

El projecte Fenix ​​4, dissenyat per 4 alumnes de Formació Professional del l'IESD Horticultura i jardineria, amb el suport dels seus professors i l'assessorament dels voluntaris Repsol, ha estat el guanyador de la primera edició del programa d'Emprenedoria en FP de la Fundación Repsol.

El premi s'ha entregat en el marc del Demo Day, un acte que posa fi a la primera edició d'Emprenedoria en FP a Tarragona, un innovador programa posat en marxa per Fundación Repsol amb l'objectiu de fomentar la cultura emprenedora i millorar l'ocupabilitat dels estudiants de Formació Professional.

Durant l'acte, que s'ha celebrat a l'auditori de la Pobla de Mafumet (Tarragona), els 11 equips participants han exposat els seus projectes davant el jurat, que ha valorat la creativitat i el valor de la proposta, el pla de treball, la viabilitat, el compromís social i l'exposició realitzada pels alumnes.

El  projecte guanyador, Fenix ​​4, desenvolupat pels alumnes d'FP de l'IESD Horticultura i jardineria, amb el suport dels seus professors i voluntaris Repsol, proposa una innovadora solució per detectar de forma semiautomàtica incendis latents mitjançant el reconeixement d'imatge.

La primera edició d'Emprenedoria en FP a Tarragona es va iniciar al novembre de 2017 i després d'una ronda de hacktones, finalment s'han unit al projecte un total de 43 alumnes i 9 professors d'FP pertanyents a 6 centres educatius (l'Institut Baix Camp, l'IESD Horticultura i jardineria, l'Institut Pere Martell, l'Escola Joan XXIII, l'Institut Francesc Vidal i Barraquer i l'Institut Jaume Huguet).

Després de rebre formació especialitzada, els propis alumnes han liderat els seus equips, que han rebut també l'assessorament dels professors d'FP i dels voluntaris Repsol. Al llarg de la fase d'ideació, els 11 equips han decidit el seu projecte, l'han validat i han après a comunicar-lo. Per a això, han rebut també formació a càrrec d'experts.

A través d'aquesta iniciativa, Fundación Repsol ofereix als alumnes participants formació en temes com el lideratge, la creativitat, la comunicació o leanstartup. Aquest projecte s'ha desenvolupat paral·lelament a A Coruña, Ciudad Real i la regió de Murcia, involucrant a més de 170 alumnes i 35 professors de 24 centres d'FP, que han comptat amb el suport de 28 voluntaris Repsol i mentors del Secot.

Notícies relacionades