El Port de Tarragona consolida el seu lideratge agroalimentari a la Borsa Interpirinenca de Cereals de Mollerussa

La infraestructura tarragonina mou una mitjana de 5M t anuals d’aquest tipus de mercaderia

El Port de Tarragona manté un indiscutible lideratge en el moviment de productes agroalimentaris. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona va participar divendres 16 de març a la Borsa Interpirinenca de Cereals de Mollerussa, un punt de trobada de referència del sector que se celebra en el marc de la Fira Agrícola de Sant Josep, un certamen centenari que té lloc durant tot el cap de setmana a la capital del Pla de l’Urgell. La borsa reuneix representants dels importadors, productors, grups cooperatius, agències de transport, centrals comercialitzadores, brokers i usuaris de diferents llocs d'Espanya, França i Rússia, entre d'altres.

Es tracta d'un certamen amb molta tradició que enguany arriba a la 17a edició i a on es presenten les últimes novetats i tendències i on els participants fan contactes i intercanvis comercials. Paral·lelament al certamen agrícola i ramader, es desenvolupa cada any un ampli i interessant programa de jornades tècniques.

Els objectius del Port de Tarragona en aquesta trobada són augmentar la quota de mercat dels productes agroalimentaris de la infraestructura tarragonina entre els ports espanyols i de la Mediterrània, consolidar el lideratge del Port en aquest sector, incorporar en l'estructura de tràfics nous productes a dojo i consolidar les exportacions de bestiar viu.

5M de tones anuals

El Port de Tarragona manté un indiscutible lideratge en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, contribuint a aquesta activitat econòmica gràcies als serveis i infraestructures especialitzats que faciliten la importació. El moviment de productes agroalimentaris és un dels més destacats al Port de Tarragona, tant pel seu volum, uns 5M de tones anuals de mitjana, com per les importants instal·lacions i repercussió econòmica a la zona.

El Port de Tarragona rep productes agroalimentaris dels principals països productors com Ucraïna, Romania, Argentina i els Estats Units. La distribució d'aquests productes abasta un hinterland molt important, que inclou tot Catalunya, Aragó i gran part de Navarra i de l'est de Castella, on es fabrica el 40% del total de producció de pinsos d'Espanya.

Pel Port de Tarragona passen més del 60% de les matèries primeres per elaborar pinsos per a la ramaderia catalana

Els productes s'importen a través del Port de Tarragona i des d'aquí es transporten a les zones on es fabriquen els pinsos per a l'alimentació animal, com són les fàbriques de Lleida, Saragossa, Girona i, en menor mesura, a indústries de Sòria i Osca. Les empreses productores de pinsos estan ubicades al hinterland del Port de Tarragona, concretament a la vall de l'Ebre i a Lleida. Anualment, pel Port de Tarragona passen més del 60% de les matèries primeres per elaborar pinsos per a la ramaderia catalana, essent el primer port de l'Estat en quant a tràfic de cereals i farines i també de pinsos i farratges.

El Port de Tarragona és un dels dos ports espanyols de la Mediterrània autoritzats pel Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient per a la càrrega i transport de bestiar viu. Des que va començar aquest tràfic l'any 2012 i fins avui s'han mogut 1.114.670 caps de bestiar, un 70% de la cabana de bovins catalana.

Notícies relacionades