Activa Mutua premia 5 empreses del Baix Camp per la prevenció dels seus riscos laborals

Mas Carandell, Hotel Rovira Font, Gabinet Ceres, Reserva de la Tierra, Riudoms Serveis i Vidoria, els guardonats

El director de la delegació de Reus d'Activa Mutua, Xavier Llucià (el quart) i les empreses guardonades. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

La delegació d'Activa Mútua a Reus ha premiat la tasca de prevenció de riscos laborals de cinc empreses de la comarca del Baix Camp. Una gestió que ha permès les empreses Reserva de la Tierra de Les Borges del Camp i Gabinet Ceres de Reus no patir accidents laborals en els últims deu anys, i a la Fundació IMFE Mas Carandell de Reus, Hotel Rovira Font de Cambrils, l'Entitat Pública Empresarial (EPE) de Riudoms Serveis i Vidoria de Reus no tenir-los en els últims cinc anys.

Xavier Llucià, director de la delegació de Reus d'Activa Mútua ha lliurat els diplomes a les empreses guardonades. Llucià ha destacat que Activa Mútua és un "company de viatge" per a les empreses per  "la seva proximitat i bon servei" i per potenciar la cultura preventiva en les empreses.

El directiu ha aprofitat per parlar del bonus, l'incentiu que dedueix a les empreses de les quotes generals si no registren sinistralitat i que entrarà en vigor el proper 15 d'abril fins al 31 de maig. Llucià ha explicat que aquestes mesures "repercuteixen en una major implantació de la prevenció en les empreses".

La responsable financera de l’empresa premiada Reserva de la Tierra, Elena Giménez, ha explicat que aquesta empresa vitivinícola compta amb una planta embotelladora a Les Borges del Camp (Baix Camp-Tarragona), exporta la seva producció i contracta a una mitjana de 50 treballadors.

M. Rosa Solé, responsable de formació contínua en la Fundació IMFE Mes Carandell, ha recollit un altre distinció i ha vinculat la seva entitat amb el desenvolupament i la competitivitat local. Aquest organisme contracta a 25 treballadors, 11 adscrits a la fundació.

Víctor Alabart, gerent de Vidoria, una de les altres empreses premiades, ha explicat que l’empresa oleícola exporta el cent per cent de la seva producció a Amèrica i Àsia en format de marca blanca i compta amb 15 treballadors en plantilla.

Francesc Rovira, membre de la família que gestiona l'hotel i restaurant Rovira Font de Cambrils, ha ressaltat la gran experiència dels seus treballadors, alguns amb més de 20 anys, un fet que incideix directament en la qualitat del servei i la prevenció dels riscos laborals. Amb 55 habitacions, a més del restaurant, l'empresa compta tot l'any amb 11 treballadors que augmenten a 35 en temporada alta.

Finalment, Josep Maria Cruset, alcalde de Riudoms (Baix Camp-Tarragona) va explicat que Riudoms Serveis és una empresa pública empresarial amb 15 professionals per millorar l'accés de la ciutadania a l'educació, la promoció de la cultura, la pràctica de l'esport i la promoció econòmica i turística del municipi. L'Ajuntament de Riudoms contracta a més d'un centenar de treballadors.
 

Notícies relacionades