La Costa Daurada espera un 85% d'ocupació aquesta Setmana Santa gràcies al turisme esportiu

Tornejos de futbol, bàsquet, una competició de balls de saló i el Campionat d'Espanya de classe Optimist de vela garanteixen la presència d'uns 20.000 esportistes a les poblacions costaneres

L'activitat a complexos com Futbol Salou dinamitza l'ocupació turística a la Costa Daurada per Setmana Santa. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

L’auge del turisme esportiu, atret pels diferents esdeveniments i campionats nacionals i internacionals
de disciplines i categories diverses, augura una ocupació alta durant la Setmana Santa a la Costa Daurada, en especial a les poblacions Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda, com han explicat els representants del sector turístic.

El president de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, s’ha mostrat tranquil pel fet que enguany la Setmana Santa cau aviat en el calendari, cosa que, tradicionalment, no afavoreix el turisme de platja: "ara -ha dit Farriol- amb les múltiples activitats esportives programades que se celebren arreu de la Costa Daurada podem preparar, amb antelació, una Setmana Santa amb xifres d'ocupació òptimes".

Farriol, ha afirmat que, a l’espera de les reserves d'última hora de turistes nacionals i francesos, “ja podem garantir una ocupació que se situarà al voltant del 85% de mitjana; tot i això, el fet que enguany la Setmana Santa caigui al març pot fer que el turisme es decanti més per anar a la muntanya per gaudir de les darreres esquiades de la temporada".

La Costa Daurada es postula com una de les principals destinacions del Mediterrani per gaudir del turisme esportiu durant aquesta Setmana Santa

Per canviar aquesta tendència, són molts els esdeveniments esportius que s’han programat per aquestes dates de Setmana Santa a les principals poblacions de la Costa Daurada. El Mundialito de futbol, del 24 de març a l'1 d'abril, amb 300 equips de 50 països i dels 5 continents i 5.000 participants; la Mare Nostrum Cup de futbol, del 29 de març a l'1 d'abril, amb uns 220 equips de totes les categories i 2.500 participants; la Costa Daurada Cup de futbol amb gairebé 150 equips i 2.500 jugadors que es durà a terme del 29 de març a l'1 d'abril; la Mare Nostrum Cup "Ciutat de Reus" de bàsquet, del 26 al 28 de març, amb uns 200 equips i 2.500 participants, i el Torneig TGN Bàsquet, que se celebra a Cambrils del 23 al 28 de març, amb 66 equips i uns 800 participants. A més d'aquests tornejos de futbol i bàsquet, bàsicament de categories inferiors, també destaquen enguany dos campionats, un de balls de saló i un de vela.

Del 29 de març a l'1 d'abril es disputarà a Cambrils la competició internacional de balls de saló "I Iberica Dancesport 2018" que ja té 1.000 parelles inscrites. També a Cambrils i del 26 de març a l'1 d'abril es farà el campionat d'Espanya per a la Classe Internacional Optimist, organitzat pel Club Nàutic Cambrils, que se celebrarà en aigües del golf de Sant Jordi i atreurà molts visitants.

55 establiments hotelers de la Costa Daurada tindran obertes les seves portes, amb 31.500 places, que representen el 63% del total de places disponibles

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Salou, Benet Presas, ha explicat els “importants esforços” que fa fet el consistori per promocionar les instal·lacions esportives del territori. “La qualitat de les instal·lacions, el nivell dels establiments d'allotjament, el clim i les grans aptituds per organitzar esdeveniments, donen credibilitat per afirmar que la Costa Daurada és una de les principals destinacions del Mediterrani per gaudir del turisme esportiu durant aquesta Setmana Santa".

Presas, afegeix, a més que des de la Regidoria de Turisme de Salou continuaran apostant perquè el turisme esportiu esdevingui un dels principals pilars de la destinació. “És un tipus de turisme -fa afegit-molt familiar que aprofita l'oferta d'allotjament i l'obertura de PortAventura World el 23 de març, un dels atractius fonamentals en portes de la temporada".

El parc d’oci espera aquests dies la visita dels milers d'esportistes i acompanyants que prendran part a les competicions. En aquest sentit, Ferrari Land estrena enguany nova zona i cinc noves atraccions pels més petits, que se sumaran a les 11 que ja tenia el parc. Així mateix, PortAventura Park inaugurarà, també, una nova atracció, la casa de Woody Woodpecker, amb el nou personatge Big Bird.

La Costa Daurada espera aquests dies el turisme sénior de l'IMSERSO, que ja s’ha allotjat en diversos establiments hotelers de Salou. A finals de maig, 20.000 visitants més arribaran a Salou.

Salou aposta perquè el turisme esportiu sigui un dels pilars de la seva destinació turística

El president de la FEHT està convençut que "tindrem una bona Setmana Santa". En aquest sentit, als establiments hotelers oberts podria registrar-se un percentatge superior al 85%. Enguany són 55 establiments hotelers que tindran obertes les seves portes, oferint 31.500 places, la qual cosa representa el 63% del total de places disponibles. Molts hotels no obriran fins a finals d'abril o principis de maig, com és habitual.

Pel que fa al sector dels càmpings, la previsió d'ocupació també és alta des de Dijous Sant fins Dilluns de Pasqua. S'espera l’ocupació plena en bungalous i, en a parcel·les, assolir el 65%. El sector campista de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre té, per Setmana Santa, el 100% de les places obertes, que són més de 70.000. Per la seva banda, el sector dels apartaments turístics espera rebre les reserves de darrera hora lligades al temps.

Farriol conclou que "treballar amb les reserves dels diferents campionats esportius ens ajuda a poder-nos planificar amb temps, de manera que així podem preveure més fàcilment les necessitats dels nostres visitants, contractar el personal necessari i obrir instal·lacions amb la seguretat que tindrem clients allotjats i ben atesos".