La I Taula del Comerç del Baix Gaià reunirà el 20 d'abril el teixit comercial i empresarial de la subcomarca

La trobada se celebrarà a Altafulla amb la voluntat d’analitzar la situació del comerç en les diferents poblacions i de dinamitzar accions conjuntes

La sala de plens d'Altafulla va acollir la reunió dels municipis que formaran la Taula de Comerç. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Altafulla

La I Taula del Comerç del Baix Gaià ja és una realitat. La regidoria de Comerç i Consum de l'Ajuntament d'Altafulla i l'Associació Turística d'Empresaris i Comerciants d'Altafulla, ATECA, han sumat els seus esforços, sota el paraigua de la patronal PIMEComerç Tarragona, per promoure la creació d'aquesta nova plataforma.

La iniciativa neix amb la voluntat d'obrir-se a les regidories de Comerç de la resta de municipis que conformen la subcomarca, així com a les seves associacions de comerciants i empresaris. L'objectiu és analitzar la situació del comerç en totes aquestes poblacions per tal d'intentar millorar-la, i de promoure projectes conjunts per incentivar i promocionar el turisme, l'economia i el desenvolupament locals.

La primera reunió de treball abans de la celebració d'aquesta Taula del Comerç s’ha fet aquest dimarts a Altafulla. Una trobada en què hi han estat representats la majoria d'ajuntaments del Baix Gaià. L'alcalde accidental d’Altafulla, Pere Gomés, ha celebrat aquesta bona resposta, i ha parlat del compromís de tots plegats de "coordinar accions i vies de treball conjuntes a través d'aquesta entitat supramunicipal amb moltes possibilitats de futur".

La iniciativa neix des d'Associació Turística d'Empresaris i Comerciants d'Altafulla i PIMEComerç Tarragona per promoure el desenvolupament local

Un compromís que també ha assegurat el president de PIMEComerç Tarragona, Florenci Nieto, en la línia de promoció i dinamització del comerç del Baix Gaià. Un full de ruta que s'ha d'escriure des de "la convergència no només del comerç, sinó també del turisme, la cultura i la tradició". La seva voluntat passa per "fer arribar a tota Catalunya la riquesa i les meravelles d'aquesta subcomarca". El president de la patronal ha titllat la jornada de "dia històric i molt especial".

Per la seva banda, el regidor de Comerç i Consum de l'Ajuntament d'Altafulla, Jaume Sànchez, s'ha mostrat molt satisfet de ser "l'embrió" d'aquesta iniciativa que neix arran de la col·laboració entre el consistori, ATECA i PIMEComerç Tarragona, i que pretén reforçar arreu del territori aquesta "col·laboració intensa entre institucions, entitats privades, i la patronal".

Una satisfacció que ha compartit el president d'ATECA, Josep Maria Lloret, qui ha insistit en la necessitat d'anar més enllà d'Altafulla i d'establir sinergies amb la resta de municipis.

La trobada serà el tret de sortida al projecte conjunt Comerç Obert del Baix Gaià, que el formaran comerciants, restauradors i empresaris dels diferents municipis

La I Taula del Comerç del Baix Gaià se celebrarà el proper divendres 20 d'abril a l'Ajuntament d'Altafulla, de dos quarts de 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia. La inauguració anirà a càrrec de l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor de Comerç, Jaume Sànchez; i la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta. A la jornada també hi prendran part els regidors i les associacions dels diferents municipis; així com el president de PIMEComerç Tarragona, Florenci Nieto. Serà ell qui moderi la primera taula prevista, que es presentarà sota el títol 'El comerç de la comarca. Debilitats i amenaces'. També hi ha programat un segon col·loqui que debatrà sobre 'El futur del comerç al Baix Gaià. Fortaleses i Oportunitats'. El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, serà l'encarregat de cloure la jornada.
Els resultats obtinguts es recolliran en un document conjunt. Aquesta primera trobada pretén esdevenir el tret de sortida al projecte conjunt Comerç Obert del Baix Gaià, que el formaran comerciants, restauradors i empresaris dels diferents municipis implicats. Per tirar-lo endavant, però, caldrà la col·laboració econòmica dels respectius ajuntaments, que es formalitzarà amb PIMEComerç.

Notícies relacionades