El Port de Tarragona i la Cambra de Comerç de Perú organitzen una jornada per intercanviar know-how

La sessió ha analitzat les sinergies comercials i pretén enfortir llaços entre ambdòs territoris

Un moment de la jornada al Port de Tarragona.
Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona i la Cambra de Comerç de Perú a Espanya han organitzat avui una jornada de treball adreçada a la comunitat portuària i centrada en el coneixement i intercanvi d'experiències amb els ports peruans. La jornada s'ha fet a l'Autoritat Portuària de Tarragona i ha comptat amb la presència del president del Port de Tarragona, Josep Andreu; el president de la Cambra de Comerç de Perú a Espanya, Pedro Velarde; el president d'APPORTT, Andreu Suriol; Francesc Roca, conseller de Educació, Ocupació i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tarragona i la cònsol general de Perú a Barcelona, Franca Deza.

La jornada “Perú: Oportunitats de Negoci i Inversió en Béns d'Equip” s'ha organitzat amb l'objectiu d'estudiar i difondre de manera conjunta les oportunitats empresarials i comercials que poden afavorir a ambdós territoris. Els tractats de lliure comerç de Perú amb la UE, les duanes, les principals claus fiscals i financeres del país i la obertura del sector dels béns d'equip han centrat el debat.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha obert la sessió posant de manifest el procés d'internacionalització en el que està immers el Port i ha destacat les estretes relacions comercials que la infraestructura portuària manté amb països del Centre i Sud d'Amèrica. "A partir d'aquesta jornada i de l'intercanvi de coneixements i experiències -ha explicat Andreu- esperem enfortir els vincles entre el Port de Tarragona, la nostra comunitat portuària i Perú".

El Port de Tarragona vol enfortir els vincles amb països de l’Amèrica Central i del Sud

Per la seva banda, Pedro Velarde ha exposat als assistents les línies de treball de la Cambra de Comerç de Perú a Espanya. Al seu torn, el president d'APPORTT ha exposat l'oportunitat d'aquesta jornada per posar en valor l'infraestructura del Port de Tarragona en un mercat global com a porta de sortida al món i d'entrada al territori europeu.

Francesc Roca, conseller de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tarragona, ha afegit que "Tarragona i Perú comparteixen diversos punts en comú, entre els que cal destacar un gran i valuós capital humà que fa possible seguir creixent en coneixements, experiències i reptes". Finalment, la cònsol de Perú ha assenyalat que “Perú és un país d'oportunitats en molts sentits; encara que també té reptes i per això treballem per ser un país més modern, just i equitatiu”. Franca Deza ha destacat la importància del desenvolupament de les infraestructures estatals i ha conclòs “volem i creiem que el Port de Tarragona pot convertir-se un soci important brindant-nos el seu coneixement i compartint oportunitats”.

Notícies relacionades