Els preus queden plans al març en relació amb al febrer a Tarragona i estabilitzen la inflació anual en l’1,1%

Les verdures fresques, els carburants i l'impacte de la Setmana Santa en els sectors turístics impulsen a l'alça l'IPC

La localitat d'Altafulla, plena de visitants durant aquesta Setmana Santa. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Els preus van quedar plans al març en relació amb al febrer a Tarragona i van deixar una inflació anual de l'1,1%, la mateixa taxa que la registrada al febrer, segons dades publicades per l'institut d'estadística espanyol.

Al conjunt de Catalunya, els preus al març van pujar també una dècima en relació amb al febrer i van deixar una taxa d'inflació anual de l'1,5%, també una dècima superior a la registrada el mes anterior i la més alta de l'Estat en el rànquing autonòmic.

Amb aquest resultat, Catalunya passa a liderar el rànquing d'autonomies amb la taxa d'inflació més elevada de l'Estat. Al conjunt de l'estat espanyol, els preus al març van pujar també una dècima en relació amb al febrer i van deixar una taxa d'inflació anual de l'1,2%, també una dècima superior a la registrada el mes anterior. 

La inflació registrada al març a Catalunya, amb una taxa de l'1,5%, és la més alta de tot l'estat espanyol i se situa tres dècimes per sobre de la mitjana de la inflació anual espanyola, que al març va ser de l'1,2%

L'alça de la taxa d'inflació aquest març s'explica sobretot per l'evolució dels preus de les verdures fresques i les llegums, els carburants i l'impacte de la Setmana Santa, que ha provocat una alça de preus dels paquets turístics.

Notícies relacionades