La Cambra de Comerç de Reus organitza la Fira de l'ocupació i la mobilitat

S'adreça a joves d'entre 18 i 30 anys que vulguin realitzar pràctiques professionals remunerades a l'estranger

D’esquerra a dreta, Remigi Cabré, director gerent de la Cambra; Dolors Calabuig, cap d’estudis de l’IES Baix Camp; Isaac Sanromà, president de la Cambra i Enric Roda, director de RRHH d’Indústries Teixidó. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

La Fira de l'ocupació i la mobilitat es farà aquest dijous, 19 d'abril, a l’Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus, de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores. Isaac Sanromà, president de la Cambra, acompanyat de Remigi Cabré, director gerent de la Cambra; Dolors Calabuig, cap d'estudis de l'IES Baix Camp i Enric Roda, director de RRHH d'Indústries Teixidó, han presentat aquest matí l’esdeveniment, adreçat a joves d'entre 18 i 30 anys que vulguin fer pràctiques a la Unió Europea.

La Cambra desenvolupa actualment el Programa Integral de Cualificación y Empleo per potenciar l'ocupabilitat del joves finançat amb Fons Europeus. És dins d'aquest programa que la corporació té la possibilitat de desenvolupar el Pla de Mobilitat que ofereix l'oportunitat de poder enviar joves d'entre 18 i 30 anys, beneficiaris del programa de Garantia Juvenil a fer pràctiques laborals a empreses de la Unió Europea. Les pràctiques a Europa són per períodes de 2 a 6 mesos, amb una beca per despeses d'entre 600 i 850 € mensuals, segons el país destinatari.

La Cambra s'encarrega de fer una selecció entre els candidats, impartint un curs preparatori sobre idioma i competències europees de 50 hores i realitzant tots els tràmits per fer possible l'estada del jove al país europeu destinatari. Per la seva banda el Consejo de Cámaras, mitjançant agents de les Cambres europees, ens presenta les empreses on es podran fer aquestes pràctiques.

La fira vol relacionar els joves amb el teixit empresarial, amb experts en orientació ocupacional, centres docents i amb la Cambra per millorar l’ocupabilitat

Per donar a conèixer el programa, la Cabra de Comerç de Reus ha organitzat la Fira d’Ocupació i Mobilitat amb l’objectiu de relacionar els joves amb el teixit empresarial, amb experts en orientació ocupacional, amb centres docents i amb la Cambra Comerç per millorar la seva ocupabilitat. La Fira es fa per captar candidats a aquest programa i oferir-los la possibilitat de realitzar treballs en pràctiques a la Unió Europea.

A la fira també hi haurà estands d'empreses importants del territori que presentaran als joves la seva activitat, la projecció internacional, els perfils de feines que demanen, como presentar-se a processos de selecció o per atendre les consultes que els vulguin fer. Hi prendran part Activa Mutua, Borges, Elring Klinger, Industries Teixidó, Port de Tarragona i Repsol.

També s'ha contactat amb els centres docents de Reus perquè tinguin presència a la fira, col·laborin amb la Cambra per a la presentació del Pla als seus alumnes, facin captació de candidats, apuntin alumnes interessats als tallers de la fira i, també, per poder presentar o respondre qüestions sobre especialitats formatives. Hi participaran el Col·legi Maria Rosa Molas, l'Escola d'Art i Disseny, l'Institut Baix Camp, l'Institut Domènech i Montaner, l'Institut Gaudí, l'Institut d'Horticultura, l'Institut Josep Tapiró, Mas Carandell i la Universitat Rovira i Virgili.

Hi haurà una representació del teixit empresarial, dels centrres docents i s’impartiran tallers i testimonis d’experiències d’èxit

De manera paral·lela, es faran tallers a la sala d'actes de la Cambra. Marta Garriga, assessora de la Xarxa Eures explicarà les demandes laboral i recerca de treball a Europa. Al matí s’aprofundirà en dos casos d'experiència internacional amb Joves Emprenedors amb el testimoni de dos casos d'èxit. El de Toni Sánchez, enòleg del Celler Mas Perinet de la DOQ Priorat, que es va formar a l'estranger i que també, abans d'instal·lar-se professionalment a Catalunya, va treballar fora del país. I l'emprenedor Víctor Rubio, format acadèmicament i professionalment a l'estranger,  coneixedor de programes de finançament a la mobilitat, de les possibilitats existents de fer stage a institucions i oposicions a la Unió Europea. La sessió la moderarà la periodista reusenca Ruth Troyano.

A la tarda, Marina Falcó, directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat es centrarà en l'Europa dels joves i la cultura de la mobilitat.

Per a més informació cambrareus.org/fira-docupacio-i-mobilitat-2018

Notícies relacionades