El 3r Workshop d'Energia i Empresa insta a accelerar la transició energètica per frenar el canvi climàtic

Els ponents de la jornada sobre eficiència i sostenibilitat, organitzada per l'Open Energy Institute (OEI) i l’Ajuntament de Valls, destaquen l'aposta per les renovables

El Workshop d'Energia i Empresa va reunir a Valls experts en eficiència energètica. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Valls

L'Open Energy Institute (OEI) va celebrar aquest dimecres, en col·laboració amb l'Ajuntament de Valls, el 3r Workshop d'Energia i Empresa, una jornada de treball que té per objectiu avançar en el camp de l'eficiència energètica i la sostenibilitat al nostre territori. L'esdeveniment es va fer al Fèlix Hotel de Valls i van participar especialistes que van exposar propostes per afrontar la transició energètica amb les màximes garanties i respecte al medi ambient davant les amenaces del canvi climàtic.

Els ponents van coincidir en la necessitat d'accelerar aquesta transició energètica i de prendre mesures per frenar els efectes de l'escalfament global del planeta. El regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Valls, Joan Carles Solé; el diputat de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Malràs; el delegat del rector de TIC de la URV, Roberto Giral, i el president d'Open Energy Institute, Robert Moragues van inaugurar la jornada.

El director de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible i professor del Departament de Geografia de la URV, Òscar Saladié, va pronunciar la conferència inaugural d'aquest 3r Workshop d'Energia i Empresa “El nou horitzó de l'energia. Accions per a un futur sostenible”. Seguidament, la “Taula sobre Transició Energètica” va comptar amb la intervenció del gerent d'Eolic.Cat, Jaume Morron, i el responsable de l'empresa Aquí Energia, Ramon Vallverdú. Morron va parlar sobre 'Com assolir l'objectiu que l'any 2030 el 50% del consum de l'electricitat es cobreixi amb fonts renovables', mentre que Vallverdú va dedicar la seva ponència a desenvolupar 'Mesures cap a l'eficiència energètica'.

Els ponents van coincidir en la necessitat d'accelerar la transició energètica i de prendre mesures per frenar els efectes de l'escalfament global del planeta

La ponència “El district heating de Sant Sebastià. Una aposta per l'energia neta”, a càrrec de Raúl Ramos Gamero, coordinador de Proyectos de Servicios Energéticos del Centro de Competencia de Energía y FM de Ferrovial Serviciosla va presentar el gerent de Sirusa, Armengol Grau. Després d'aquesta conferència, va ser el moment d'escoltar l'experiència de dos interessants projectes locals capaços de proporcionar a les empreses unes bones connexions a les xarxes de telecomunicacions en zones on no arriba la fibra òptica: OnWifi i Punt d'Accés.

La taula rodona, 'Solucions de connectivitat per als polígons industrials', amb Jorge Martínez i Jorge Jiménez, d'OnWifi, i Carles Casanova, de Punt d'Accés, va donar pas a la ponència de clausura, a càrrec del catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona Javier Martín-Vide, un dels grans especialistes sobre el clima. En la seva intervenció, el professor Martín-Vide va deixar palès que l'escalfament del planeta és una evidència i que tots els models de pronòstic científic indiquen que d'aquí a final de segle la temperatura pujarà entre 1 grau i 3,7 graus. Per pal·liar l’escalfament, l’especialista en canvi climàtic considera clau reduir les emissions de CO2 i apostar de manera inequívoca per les energies renovables, com ara la solar i l'eòlica.

Notícies relacionades