El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona inicia una campanya de promoció de l’aplicació Imageen “Reliving Tarraco”

La nova eina pretén millorar la qualitat de l'experiència dels visitants i potenciar la marca Tarragona

La consellera de Turisme mostra unes ulleres virtuals des d'on es pot veure una recreació de l'antiga Tarraco romana. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Tarragona Turisme ha llançat una campanya de promoció de l'aplicació gratuïta Imageen "Reliving Tarraco", per a mòbils, tablets i ulleres 3D. L'app proposa, a través de la realitat virtual, una experiència immersiva a l'antiga ciutat romana que recrea el passat i el present de l'Amfiteatre, el Circ Romà, el Fòrum local i el recinte de Culte, ubicat a l'actual emplaçament de la Catedral.

Per a la posada en marxa d'aquesta campanya s'ha pensat en els turistes hiperconnectats, que viatgen o planifiquen els seus viatges a través de dispositius mòbils que  ofereixen informació de la ciutat que visiten, i que també permeten viure experiències.

Com ha explicat aquest dimecres la consellera de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Inma Rodríguez, "Tarragona és pionera en aquest tipus de divulgació digital i volem arribar a aquell potencial que visita una ciutat històrica que mira al futur i el convida a participar de manera més activa, emocionant i innovadora en la descoberta de la seva història i del seu llegat patrimonial".

Imageen està disponible per a IOS i Android i es pot descarregar de manera gratuïta

Es tracta d'una campanya pensada per fer valdre el ric patrimoni de la ciutat i que s'emmarca en els objectius de l'Any del Turisme Cultural que impulsa la Generalitat i l'Any del Patrimoni Cultural Europeu. El representant de Imageen, José Antonio Muñiz, ha explicat que Tarragona ha estat pionera amb aquesta aplicació i s'ha posicionat com una ciutat innovadora que explica la seva història en múltiples formats.

L'objectiu d'aquesta aposta és millorar la qualitat de l'experiència dels visitants i potenciar la marca Tarragona gràcies a les oportunitats de visibilitat i promoció que aporta aquesta eina. Així, es pretén involucrar als agents turístics i a tota la ciutadania com a principals prescriptors de la destinació Tarragona.

La consellera ha assegurat que "els turistes valoren enormement el tracte que reben per part de la comunitat local i la ciutadania aprecia la integració del visitant i el benefici del desenvolupament turístic de la ciutat, i per això aquesta campanya dona un pes important a la implicació de tots els tarragonins i al teixit empresarial relacionat amb el turisme".

Des de la seva posada en marxa, l'aplicació ha tingut prop de 200.000 descàrregues

Per aconseguir que el major nombre de persones coneguin aquesta eina, es portaran a terme diverses accions de promoció i comunicació, com la instal·lació de senyals en els punts de la ruta Imageen amb la informació per a la descàrrega, fulletons, postals, cartells o displays. A més, la campanya inclou un conjunt d'accions de promoció on line dirigides als punts d'informació turística i a hotels, càmpings i apartaments turístics de la ciutat. La mateixa aplicació inclourà una acció publicitària per aquelles persones que se la descarreguen i no es troben a la ciutat, que els convidarà a visitar-la.

Imageen està disponible per a IOS i Android i es pot descarregar de manera gratuïta i ofereix diverses funcionalitats, com l’slider, que permet combinar passat i present utilitzant un barra de temps que es pot moure manualment; l’avatar, un guia virtual que ensenya com ha canviat l'enclavament des del passat fins ara, i un vídeo explicatiu per descobrir en pocs minuts el que passava i com es vivia en un temps passat.

Des de la seva posada en marxa, l'aplicació ha tingut prop de 200.000 descàrregues. El perfil de l'usuari és majoritàriament home entre 15 i 45 anys, un 70% nacionals i el 30% restant són estrangers.

Notícies relacionades