Foment es compromet a que l’ample mixt entre Vila-seca i Castellbisbal estigui operatiu l’any 2020

Des del territori es recorda que aquesta opció ha de ser provisional i el lobby Ferrmed exigeix un calendari pels enllaços amb els ports i les terminals intermodals

El coordinador del Corredor Mediterrani del Ministeri de Foment, Juan Barios.
Redacció / Tarragona

El tercer fil ferroviari entre Vila-seca (Tarragonès) i Castellbisbal (Vallès Occidental), que permetrà el pas de trens en ample ibèric i internacional, s'instal·larà a les dues vies d'aquest tram i serà una realitat l'any 2020. Així ho ha confirmat aquest dimecres el coordinador del Corredor Mediterrani pel Ministeri de Foment, Juan Barios, en el marc d'una conferència organitzada per Ferrmed a Tarragona.

Juan Barios ha ratificat els successius anuncis fets pel govern espanyol en relació als trams catalans del Corredor Mediterrani. Abans, però, caldrà resoldre les adjudicacions que Foment han hagut de rescindir per problemes tècnics i que han comportat un notable endarreriment dels treballs.

L'anunci s'ha rebut amb un cert escepticisme entre els representants de les empreses, pels retards que ha acumulat una solució plantejada el 2011 i que havia d'estar acabada el 2014, però que ara mateix està aturada pels problemes tècnics en els projectes adjudicats. Des de l'Autoritat Portuària de Tarragona es va recordar que aquesta solució havia de ser provisional -perquè passa per la costa i això genera conflictes amb el sector turístic i alguns ajuntaments- i es va reiterar que l'opció definitiva és rehabilitar la línia Reus - Roda de Barà, on encara no s'hi ha fet cap inversió. Per la seva banda, el secretari general de Ferrmed, Joan Amorós, va exigir que hi hagi un calendari clar que inclogui les connexions d'aquesta via amb les terminals empresarials i portuàries.

Notícies relacionades