Una quinzena d’exportadors s’interessen per fer negocis a la Costa d’Ivori

L'ambaixador del país subsaharià ha participat al cicle de jornades Obrint Mercats de la Cambra de Comerç de Tarragona

La presidenta de la Cambra amb empresaris del territori i els representants de la Costa d'Ivori. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Una quinzena d'exportadors s'han reunit aquest dijous amb Charles Darius Atchimon Ake, ambaixador de la Costa d'Ivori a Espanya, qui ha pres part a una nova edició del cicle de jornades Obrint Mercats que organitza la Cambra de Comerç de Tarragona. L'acte ha comptat també amb l'assistència de Tiéssé Solange, responsable de Turisme de l'Ambaixada de la Costa d'Ivori.

El país és un dels mercats més potents de la zona occidental subsahariana per les infraestructures portuàries i de transport, que el consoliden com una plataforma d'accés a destins com Burkina Faso, Níger, Mali o Guinea. Les oportunitats de negoci se centren en l'agroindustria, hidrocarburs, infraestructures, comerç, telecomunicacions i turisme.

En la seva intervenció Laura Roigé, presidenta de la Cambra, ha posar en valor els lligams entre Tarragona i Costa d'Ivori, "un país que en els darrers anys hem visitat en 17 ocasions en viatges de negocis, en companyia d'empresaris vinguts d'arreu de l'Estat", ha reblat.

Aquesta intensa relació s'explica, segons Roigé, en el seu elevat potencial i oportunitats de negoci "per a les nostres empreses".

Aquest Obrint Mercats s'emmarca dins el cicle "Àfrica d'Oest a Est", que impulsa la corporació tarragonina per ajudar als exportadors a créixer comercialment en aquell continent. I que continuarà amb les trobades de treball amb representants diplomàtics de Kènia (16 de maig) i la República Democràtica del Congo (23 de maig).

Els Obrint Mercats són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de CaixaBank, Arola, Port de Tarragona i KLM Air France.

Notícies relacionades