La Nit de les Garnatxes presenta els maridatges amb els restaurants amb Estrella Michelin de Cambrils

La reconeguda festa del vi del Celler de Capçanes es farà el pròxim 4 de maig

Els maridatges de la Nit de les Garnatxes els faran els restaurants Rincón de Diego i Can Bosch. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Capçanes

El Celler de Capçanes ja ha començat a escalfar els motors per a celebrar la seva particular festa del vi. El divendres 20 d'abril es va fer la selecció de les tapes que maridaran amb els vins de la 12a Nit de les Garnatxes al restaurant Rincón de Diego de Cambrils. Un jurat composat per crítics gastronòmics i premsa van degustar els quatre vins elaborats amb garnatxa de quatre terrers diferents de Capçanes i van escollir els millors maridatges amb diferents tapes proposades especialment per l'ocasió. L'elaboració de les tapes van anar a càrrec dels xefs Diego Campos, Rubén Campos i Arnau Bosch, dels restaurants reconeguts amb una Estrella Michelin, Rincón de Diego i Can Bosch.

La Nit de les Garnatxes és un acte que aplega a més de 1.000 persones al celler de Capçanes i es fa anualment des de l'any 2006. Es celebra el primer divendres de maig coincidint amb la Fira de Vins de Falset, i que aquest any es serà el pròxim divendres 4 de maig. Aquella nit, el celler es transforma en un espai festiu i cultural amb exposicions artístiques, musica i degustacions de vins i gastronomia.

Cada any es conviden diferents cellers a participar-hi i per donar-se a conèixer i tastar els seus vins. Aquest any s'ha convidat a la Denominació d'Origen Empordà amb els seus vins elaborats a base de garnatxa que en aquelles terres anomenen Lledoner. Els cellers participants seran: La Vinyeta, Celler Cooperatiu Espolla, Perelada, Vinyes dels Aspres i Celler Archer Pagès.

La festa aplega més de 1.000 persones al celler de Capçanes i es celebra anualment des de l'any 2006

Durant la Nit de les Garnatxes també es donaran a conèixer i a tastar els vins joves "Mas Donís" de la collita 2017. L’apunt dolç el donarà el tast amb una llepolia de xocolata del vi dolç del celler Pansal del Calàs.

L’última novetat d'aquesta edició serà l'actuació del reconegut cantant Ramon Mirabet que interpretarà cançons dels seus últims àlbums i aprofitarà l'ocasió per a presentar-nos un tastet del seu nou treball.

Cada garnatxa que es degusta a la Nit, va acompanyada de la seva corresponent tapa. El maridatge de les quatre garnatxes de terrer cada any ha anat a càrrec de diferents restaurants amb estrella Michelin de la província de Tarragona com Villaretiro de Xerta o Les Moles d'Ulldecona. En aquesta edició els dos restaurants escollits son de Cambrils. Per a l'elaboració de les tapes, prèviament es van tastar els quatre vins amb els xefs i els sommeliers i es va deixar fluir la creativitat per tal de trobar el millor maridatge. Cadascú es va encarregar dels vins que més els inspiraven i d'aquesta manera Arnau Bosch es va decantar per les garnatxes Panal i Calissa i Diego i Rubén Campos per les garnatxes Argila i Llicorella.

La Nit arrencarà el divendres 4 de maig a partir de les 23:00h al celler de la localitat de Capçanes. Les entrades només es podran comprar per anticipat a 35 euros al web del celler i pot contactar-se per telèfon al 977 178 319 o per correu electrònic a cellercapcanes@cellercapcanes.com

Notícies relacionades