Plana renova la seva flota d'autocars amb deu nous vehicles

Els nous autocars serviran per reforçar les línies de mitja distància i de rodalies

Plana ha invertit tres milions d'euros en la nova flota d'autocars. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Vila-seca

L'empresa Plana, concessionària de transport públic de la Generalitat, ha presentat deu nou autocars que milloraran el servei tant de rodalies com de mitjana distància. La inversió ha estat de tres milions d'euros. Els nous autocars són menys contaminants i permetran reduir l'emissió de gasos i permetran canalitzar l'increment de demanda al Camp de Tarragona.

Els vehicles compten també amb sistema per l'accés de persones amb mobilitat reduïda. Segons Pere Padrosa, director general de Transports de la Generalitat de Catalunya, "tots els autobusos molt ben equipats i, tot i que fins el 2020 no és exigible, els deu autbusos són accessibles al cent per cent". Entre els diversos models n'hi ha de tretze metres, amb capacitat per a 59 viatgers i, d'altres, de 15 metres, amb 71 viatgers.

Els nous vehicles d'Empresa Plana són accessibles i menys contaminants que els seus predecessors

Els motors van dels 320 cavalls als 450 cavalls. Un dels busos de la nova flota treballa amb un motor híbrid. Algunes de les innovacions que tenen aquests vehicles són, per exemple, que avisen del canvi de carril involuntari (molts turismes el porten ja, però no és habitual veure-ho en un bus) i la frenada automàtica quan el vehicle va circulant a més de 50 quilòmetres per hora i troba un obstacle a la via.

La demanda de transport públic per carretera al Camp de Tarragona creix per sobre la mitjana

A més, els nous motors ajuden a reduir la contaminació, una circumstància que agrada al director general. "Aquestes renovacions ens ajuden a tots amb el canvi climàtic perquè els autobusos tenen una reducció important de les partícules en suspensió i del CO2, que perjudiquen al canvi climàtic", va detallar Pere Padrosa. El representant de Plana va posar en relleu el creixement de la utilització del transport al territori tarragoní. "En el sistema de transport públic de Catalunya hem augmentat entre un 3 i un 3,5%, i a la zona del Camp de Tarragona l'increment ha estat molt més elevat". A més, va afegir que "en els darrers anys hem triplicat la inversió en autobusos interurbans".

Notícies relacionades