Clou l'11a Fira Marítima a Cambrils amb la convicció de ser l'esdeveniment nàutic per excel·lència de la Costa Daurada

Hi ha pres part una cinquantena d'expositors i s'hi ha fet més de 40 activitats

A l'espera dels números oficials, l'esdeveniment del Club Nàutic s'ha tancat amb molt bon gust de boca. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Cambrils

L'11a Fira Marítima de la Costa Daurada, organitzada pel Club Nàutic Cambrils i l'Ajuntament de Cambrils, ha tancat portes aquest diumenge després de quatre dies intensos d'activitats per a tothom. Enguany, ha batut el rècord d'expositors participants, 50 en total entre empreses nàutiques, empreses d’activitats nàutiques, comerços, artesans i gastronomia, a més d'empreses de serveis i associacions.

El programa d'aquesta edició estava farcit amb prop de 40 activitats que s'han celebrat des de dimecres i fins aquest diumenge al passeig Marítim de Cambrils. Hi ha hagut novetats a l'aigua, com hidropedals elèctrics, rem en taules de surf o SUP en piscina, a més de caiac i vela, motos aquàtiques, rem, vela llatina, sortides en creuers turístics o catamarà.

D'altra banda, un dels atractius de la fira ha estat l’espai dedicat a les embarcacions de compra. Les empreses nàutiques hi ha portat els últims models i han atret els compradors. Paral·lelament, la fira ha ofert els productes i serveis relacionats amb la nàutica i també per al manteniment d'embarcacions i productes específics, electrònica, pintura, fusteria naval, veles, venda d'accessoris, roba nàutica, empreses de xàrter i de pesca.

Un dels atractius de la fira ha estat l'espai dedicat a les embarcacions de compra

Entre les activitats d'enguany cal destacar la xerrada que va oferir aquest dissabte el regatista del Club Nàutic de Cambrils, Marc Miró, sobre la regata Mini Transat La Boulangère que el va portar a finals de l'any passat a creuar l'Atlàntic en solitari. També ha atret l’interès dels visitants la xerrada, "Balenes a la costa catalana i com s'alimenten", a càrrec d'Edmaktub, resultat del projecte Rorqual.

Una altra de les novetats ha estat la implicació de les escoles de Cambrils, que han participat en el concurs de dibuix "Pinta el vaixell de la Fira Marítima". Els gairebé 700 dibuixos han estat exposats durant tota la Fira en xarxes de pescadors, cedides per la Confraria de Pescadors de Cambrils.

Un any més, la Fira Marítima ha estat l’escenari d'una de les proves del Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques. El simulacre que va portar a terme Salvament Marítim va captar l’atenció dels assistents a la platja del Regueral.

Diumenge la jornada va començar amb 1a Travessa nedant del Club de Natació Cambrils, des del varador fins a les escales reials. Una setantena de participants, dividits en 5 categories, des dels més petits, de 10 a anys, fins als sèniors, van participar en la competició. Les escales reials també han estat escenari de la regata d'RG65, les embarcacions dirigides a ràdio control.

La Fira Marítima ha tancat un primer balanç molt positiu,que la situa com l'esdeveniment nàutic per excel·lència de la Costa Daurada.

Notícies relacionades