Ferrari Land arrenca temporada amb un 60% més de visites i preveu impulsar PortAventura als més de 5 milions de clients

L’àrea de l’escuderia italiana estrena cinc noves atraccions infantils que han suposat una inversió de 5 MEUR

Ferrari Land ha presentat noves atraccions i dona l'impuls definitiu perquè Port Aventura assoleixi enguany els 5 milions de clients. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou - Vila-seca

PortAventura World ha arrencat la temporada 2018 amb molt bones perspectives i ja dona per fet que superarà els cinc milions de visitants, un rècord absolut. Segons el seu director general, Fernando Aldecoa, la situació política a Catalunya "no està tenint impacte" al resort. Enguany el complex va obrir portes el 23 de març i, des d'aleshores, està vivint un dels millors inicis de temporada amb un 16% més de visites, després de viure la millor Setmana Santa de la història en un mes de març, i un Halloween i Nadal en què també es van batre rècords de visitants.

Els visitants espanyols han repuntat d'un 9%, i els mercats francès, britànic i rus també registren creixements destacats. En el seu segon any, Ferrari Land ha rebut 170.000 visites en poc més d'un mes, un 60% més que en el mateix període del 2017. Aquest dimarts l'àrea dedicada a l'escuderia italiana ha presentat cinc noves atraccions infantils que han suposat una inversió de 5 MEUR. Enguany el resort no comptarà amb cap muntatge del Cirque du Soleil perquè PortAventura aposta per potenciar altres espectacles, però en tornarà a acollir en el futur. L'any 2019 el parc invertirà 40 MEUR en un nou hotel de 150 habitacions al Far West i una atracció tipus 'Dark ride' a la zona de SèsamAventura.

En el seu segon any, Ferrari Land ha rebut 170.000 visites en poc més d'un mes, un 60% més que en el mateix període del 2017

"Ferrari Land ha aconseguit ser una palanca dinamitzadora de tot el resort". Així s'ha expressat aquest dimarts el director general de PortAventura, Fernando Aldecoa, en una trobada amb la premsa per analitzar l'inici de la present temporada. Segons Aldecoa, a més de posicionar el complex temàtic de la Costa Daurada com "un resort únic a Europa", Ferrari Land està fent que els visitants -el 52% dels quals són internacionals- allarguin la seva estada. De retruc, l'ocupació hotelera i la celebració d'esdeveniments han crescut d'un 27 i un 13%, respectivament.

Amb dades entre el 23 de març i finals d'abril, Ferrari Land va rebre 170.000 visitants, un 60% més que en els compassos inicials del 2017 -l'any de la inauguració-. La companyia té l'exclusivitat de la marca Ferrari a Europa i Rússia, i davant d'aquest "èxit", hi continua invertint per millorar les prestacions als visitants -en un 80% amb un perfil familiar-. Aquest dimarts s'ha inaugurat oficialment una nova àrea infantil a Ferrari Land que ha costat 5 MEUR i que emula alguns dels principals atractius del parc per al públic adult. Les novetats són 'Junior Red Force', 'Kids' Tower', 'Crazy Pistons', 'Champions Race' i 'Flying Race'. El projecte inicial va costar 100 MEUR.

Aquest dimarts s'ha inaugurat oficialment una nova àrea infantil a Ferrari Land que ha costat 5 MEUR

Segons la companyia, l'impuls de Ferrari Land ha donat embranzida al conjunt del resort, que continua tenint PortAventura com el principal atractiu. La temporada 2017 es va tancar amb 4,7 milions de visitants, un 19% més, i enguany es preveu que se superin els cinc milions de clients. En l'àmbit de congressos, convencions i esdeveniments corporatius es preveu un increment del 10% -l'any passat se'n van fer 259 amb un total de 69.000 persones-.

La tendència a l'alça ja s'ha notat amb un 16% més de visitants en aquest inici de temporada, que es va notar la millor Setmana Santa de la història "en un mes de març". El mercat espanyol ha crescut d'un 9% i el francès fins a un 35%, amb una recuperació dels visitants britànics i russos. "Atribuïm aquest creixement a la inversió i a la innovació continuades en els nostres parcs i hotels, i estem convençuts que la tendència es mantindrà a l'estiu", ha assenyalat Aldecoa.

En relació a les possibles afectacions arran de la situació política a Catalunya, Aldecoa ha assegurat que PortAventura no ha notat "cap impacte". De fet, segons ha puntualitzat, durant els mesos d'octubre i novembre -coincidint amb l'1-O- la campanya de Halloween va batre rècord absolut de xifres i la de Nadal també va ser la millor de la història del parc.

La temporada 2017 es va tancar amb 4,7 milions de visitants, un 19% més, i enguany es preveu que se superin els cinc milions de clients a Port Aventura

De cara a l'any vinent, PortAventura preveu invertir 25 MEUR en un nou hotel a la zona del Far West. El nou establiment tindrà 150 habitacions i una categoria de quatre estrelles superior, i pretén reforçar l'oferta actual de cinc hotels i 2.100 habitacions. L'any passat, PortAventura va assolir una ocupació rècord amb 1,1 milions de pernoctacions, amb la qual cosa un de cada tres visitants del complex s'allotja en algun dels seus hotels.

A més, una de les apostes per la temporada que va serà una nova atracció a SèsamAventura que suposarà una inversió de 15 MEUR. Tot i que encara se'n desconeixen els detalls, PortAventura ha confirmat que serà la primera 'Dark ride' del complex, que en podran gaudir tots els membres de la família i que estarà protagonitzada pels famosos personatges de 'Sesame Street'.

Cirque du Soleil no s’hi instal·la aquesta temporada

L'emblemàtica carpa de la companyia canadenca Cirque du Soleil no s'instal·larà aquest estiu a PortAventura, malgrat que ambdues empreses tenen signat un contracte per cinc anys. La col·laboració es va iniciar l'any 2014, amb 'Kooza', i va continuar amb 'Amaluna', l'estiu del 2015. El 2016 va haver-hi un any d'impàs perquè la companyia circense no va oferir cap nou espectacle. L'any passat es va representar 'Varekai' a PortAventura.

De cara a aquest 2018, la companyia aposta per reforçar els espectacles pensats amb motiu del 20è aniversari de Woody Woodpecker i la incorporació de personatges de Tadeu Jones. Segons Aldecoa, el conveni no exigeix que les representacions s'hagin de fer en anys consecutius, per la qual cosa és probable que el Cirque du Soleil torni a actuar al parc el 2019.

Els atletes dels Jocs Mediterranis es repartiran en tres hotels

Els hotels PortAventura, El Paso i Caribe conformaran la "vila olímpica" dels atletes que participaran als Jocs Mediterranis de Tarragona 2018, del 22 de juny a l'1 de juliol. La capacitat serà d'unes 4.500 persones en un total de 1.500 habitacions. Aquests tres establiments estaran oberts en exclusiva per a la família mediterrània i estaran "acordonats" i protegits d'acord al pla de seguretat dels Jocs. El Centre de Convencions s'utilitzarà com a edifici de serveis. Això farà que l'hotel Gold River i la Mansión de Lucy siguin els únics obert al públic. "Està tot preparat, planificat i organitzat, i estem convençuts que serà un èxit de participació", ha afirmat Aldecoa.

Notícies relacionades