El Port de Tarragona creix un 10,6% en el millor abril de la seva història

Els productes agroalimentaris, el cru de petroli, la pasta de paper i els productes siderometal·lúrgics registren molt bones xifres en el primer quadrimestre de l’any

El moviment de cereals i farines al Port de Tarragona continua assolint xifres històriques. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona ha registrat un creixement del 10,6% durant el mes d'abril i ha superat els 3 milions de tones mogudes (3,07 Mt), una xifra que situa aquest quart mes de l'any com el millor de la història de la instal·lació portuària tarragonina.

En el desglossament de dades que ha presentat el Port de Tarragona, destaca el creixement en el tràfic de líquids a doll (+12,4%), amb més de 2 milions de tones. Pel que fa als sòlids a lloure, han registrat un increment de l'1,2%, amb 778.306t. Per la seva banda, la mercaderia general convencional ha aconseguit molt bones xifres (221.550t) i continua la seva bona evolució amb un creixement del 29,5%.

El tràfic de productes siderometal·lúrgics, el paper i la pasta de paper i els vehicles, entre d'altres, són els que fonamenten la bona evolució de la càrrega general convencional.

Un quadrimestre històric en agroalimentaris

Segons el tipus de mercaderia en l'acumulat de l'any (gener-abril), destaquen els productes agroalimentaris (1,8Mt), amb un increment del 43,6%, sobretot el creixement en cereals i les seves farines (+109,4%) i el tràfic de fruites, hortalisses i llegums (+65,7%).

Aquestes xifres posicionen el primer quadrimestre d'enguany com el millor de la història del Port en productes agroalimentaris, un fet que es repeteix en el moviment de paper i pasta de paper, que ha acumulat en els primers quatre mesos de 2018 un increment del 77,6%. Pel que fa a productes energètics, els quatre primers mesos de l'any es manté (7,6Mt), destacant el cru de petroli, amb un increment del 14,3%, i el gas-oli, amb un 33,9%.

La infraestructura portuària tarragonina també ha registrat un augment del tràfic de productes químics (12,1%). En la mateixa línia, el sector siderometal·lúrgic (+38,6%) i els minerals no metàl·lics, amb la sal comuna com a destacat (+106,6), també han tingut un molt bon comportament durant el primer quadrimestre de l'any 2018. Per la seva banda, els vehicles també han aconseguit una pujada del 6,6%, amb 68.725 unitats els primers quatre mesos de l'any.

Notícies relacionades