Josep Andreu dimiteix com a president del Port de Tarragona

En un comunicat, Andreu assegura que va prendre la decisió a començaments d’any, però que ha esperat que hi hagués Govern “per ètica i lleialtat institucional”

Josep Andreu era president del Port de Tarragona des de 2011.
Redacció / Tarragona

El president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu, ha comunicat aquest dimecres al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, la seva decisió de no continuar en el càrrec al capdavant del Port de Tarragona. Segons un comunicat del Port de Tarragona, Josep Andreu ha explicat al conseller que va prendre aquesta decisió a principis d'aquest any però que "per ètica i lleialtat institucional" va esperar a transmetre-la a la formalització del nou Govern de la Generalitat. Andreu també ha comunicat la decisió als membres del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Tarragona.

Segons el mateix comunicat, Andreu considera que "després de més de set anys a la presidència de l'Autoritat Portuària de Tarragona ha arribat el moment de tancar aquesta etapa professional i retornar al sector privat". El president Josep Andreu es va posar a disposició del conseller Damià Calvet i li va agraïr la seva atenció i disponibilitat per acordar un traspàs formal i ordenat, com el que s'ha dut a terme avui al Port de Barcelona, una vegada s'hagi decidit qui ocuparà el càrrec al capdavant de l'Autoritat Portuària de Tarragona.

Diversos noms han sonat en els darrers dies com a substituts d'Andreu al capdavant del Port de Tarragona si Andreu no continuava com a president, però de moment cap d'ells ha tingut confirmació oficial. El Port es una infraestructura estatal, però la presidència la designa el Govern de la Generalitat, amb posterior ratificació per part de l'Estat.

Notícies relacionades