María José Figueras i el nou equip de govern de la URV prenen possessió del seu càrrec

La nova dirigent de la URV insisteix en la necessitat d’un major finançament per reduir taxes i impulsar obres pendents

El nou equip directiu de la Universitat Rovira i Virgili. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Aquest dilluns la catedràtica María José Figueras ha pres possessió del càrrec de rectora de la Universitat Rovira i Vigili (URV), després que el Govern aprovés dijous el seu nomenament i divendres sortís publicat al DOGC. Avui dimarts 12 de juny ha estat tot l’equip de govern de la URV que ha oficialitzat el relleu en l’equip que dirigirà la universitat durant els pròxims anys.

Aquest dilluns s’ha oficialitzat el relleu de Josep Anton Ferré, qui ha dirigit la institució en els darrers quatre anys. La catedràtica María José Figueras ha pres possessió com a nova rectora i s'ha mostrat "il·lusionada" pel "repte" de dirigir la URV i poder endegar tots els projectes de futur pendents. La rectora ha insistit en la necessitat de reclamar un major finançament a la Generalitat per tal de reduir les taxes de matrícula i, alhora, cercar acords per impulsar equipaments pendents com la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia.

Ahir també va prendre possessió la màxima representant de la Universitat i la secretària general, Laura Román, i avui dimarts 12 de juny ho ha fet la resta de vicerectors. Jordi Sardà, professor d'Economia, ha estat nomenat vicerector d'Economia; Maria Bonet, professora d'Història Medieval, com a vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat; Francesc Medina, catedràtic d'Enginyeria Química, com a vicerector d'Innovació i Transferència del Coneixement; Ercilia García, catedràtica de l'Àrea d'Organització d'Empreses, ha estat nomenada vicerectora de Personal (PDI/PAS); Domènec Puig, catedràtic de l'Àrea d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors, com a vicerector de Programació Acadèmica i Docència; Cori Camps, professora de l'Àrea de Psicologia Evolutiva i de l'Educació, com a vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social; Francesc Díaz, catedràtic de l'Àrea de Física Aplicada, com a vicerector de Recerca i Planificació Científica; John Style, professor de l'Àrea de Literatura i Cultura Britànica, com a vicerector d'Internacionalització, i Josep Ribalta, professor de l'Àrea de Medicina, com a director de l'Escola de Doctorat. Seguidament, el nou equip ha fet reunió de govern.

La rectora ha insistit en la necessitat de reclamar un major finançament a la Generalitat per tal de reduir les taxes de matrícula

Maria José Figueras, escollida rectora en les eleccions del passat 15 de maig, dirigirà juntament amb el seu equip la Universitat Rovira i Virgili en els propers quatre anys.

Aquest dilluns Figueras ha explicat que aquesta mateixa setmana instal·laran cartells informatius sobre el projecte constructiu que ja s'ha iniciat al Campus Catalunya de Tarragona. La rectora ha recordat que la URV disposa d'uns 6 MEUR per poder culminar les primeres fases de la nova facultat, però que l'obra planificada costaria uns 13 MEUR. Per aquest motiu, ha apel·lat a la "complicitat" de la Generalitat per poder atendre una reivindicació històrica de la comunitat universitària.

D'altra banda, la rectora ha explicat que una de les primeres accions realitzades pel seu equip ha estat l'impuls d'una acció "activa" per captar més alumnes de cara al curs vinent. "Tenim capacitat d'oferir-los una sortida a l'exterior i un contacte proper amb el professorat que no trobaran en altres llocs", ha defensat. Figueras ha avançat també que en breu es reunirà amb els responsables de les diferents facultats per desencallar la millora de l'equipament docent.

María José Figueras ha parlat amb Josep Anton Ferré sobre els projectes de futur com les noves facultats projectades i els parcs tecnològics, com l'Eurecat de Reus

María José Figueras ha insistit que volen mantenir una presa de contacte amb els diferents col·lectius de la comunitat educativa per tal de fer una anàlisi global de la URV. A més, la rectora ha explicat que ja ha fet una reunió de traspàs amb Josep Anton Ferré, amb qui ha dit que van enraonar sobre els projectes de futur com ara les noves facultats projectades i els parcs tecnològics, com l'Eurecat de Reus.

La rectora María José Figueras, juntament amb la secretària general i responsable d'Igualtat, Laura Román, ha pres possessió aquest dilluns de la mà del fins ara rector, Josep Anton Ferré, i del fins ara secretari general, Esteve Bosch. La nova secretària general, Laura Román, ho ha fet de la mà de la nova rectora i d'Esteve Bosch, a qui ha substituït en el càrrec.

Figueras s'ha mostrat satisfeta que l'hagi nomenat un nou Govern i que aquest executiu català compti amb una consellera del ram. "La situació que ens trobem ara és avantatjosa, perquè també tenim un govern a Espanya on s'ha nomenat un ministre d'Universitats. Sembla que s'està apostant per fi pel valor de les universitats", ha opinat. Per últim, la rectora ha explicat que contactarà en breu amb la consellera per poder fer un acte públic de presentació del nou equip rectoral a la comunitat universitària.

Notícies relacionades