El port de Tarragona signa l'acord d'adquisició dels terrenys per a l'estació intermodal a Guadalajara

El conegut com a port sec permetrà atreure nous tràfics marítims des del centre d'Espanya i captar-ne de continentals per ferrocarril

El president del port de Tarragona va visitar els terrenys on es construirà el port sec a Guadalajara. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El port de Tarragona ja ha signat  l'acord d'adquisició dels terrenys del que serà l'estació intermodal Puerta Centro a Guadalajara, conegut com a port sec. La plataforma logística intermodal, que s'estendrà al llarg de 150.000 metres quadrats, tindrà capacitat per canalitzar els principals fluxos de mercaderies nacionals i internacionals entre ferrocarril i carretera cap als ports marítims i el centre.

La nova infraestructura permetrà que el port s'expandeixi al centre de la península i es complementi amb la terminal intermodal la Boella, a Tarragona.

El projecte suposarà una inversió global de 20 milions d'euros, 3,5 dels quals s'han destinat l'adquisició dels terrenys. La previsió de desenvolupament del projecte, pel qual s'ha estat negociant cinc anys, és en dues fases. S'espera que el Port Tarragona estigui en disposició de licitar les obres d'aquí a un any.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, conjuntament amb directius de l'empresa promotora de Puerto Centro, han fet aquest divendres q5 de juny una visita als terrenys de la futura Terminal Intermodal Puerto Centro per ratificar l'acord.

El projecte suposarà una inversió global de 20 milions d'euros

La seva ubicació es considera privilegiada en estar a la província de Guadalajara, a l'àrea d'influència de Madrid i fora de la xarxa de rodalies. Compta amb accés per carretera a través de la R-2, CM101 i A2, per ferrocarril amb la línia Madrid-Barcelona/Tarragona-Frontera francesa. Disposarà de capacitat per a trens de més de 750 metres de longitud i d'un recinte duaner marítim de caràcter interior per a la reducció de temps i costos.

Notícies relacionades