El sector del càmping de Tarragona inverteix aquesta temporada més de 20 milions d'euros en millores

Esperen repetir els resultats de l'any passat, en què van fer rècord històric amb 8,7 milions de pernoctacions i un 4% de creixement

Els campings afronten millores constants per fidelitzar els clients cada vegada més exigents. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El sector del càmping viu en una constant evolució i en l’actualitat s'han convertit en autèntics resorts amb totes les comoditats on els visitants poden viure diferents experiències. Enguany la inversió que portaran a terme frega els 20 milions d'euros i permetrà seguir aportant novetats i millorant els serveis dels 56 càmpings que formen part de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre, Càmpings Tarragona -Unique Camping Destination- per repetir els resultats de l'any passat, en què van fer rècord històric amb 8,7 milions de pernoctacions i un 4% de creixement. 

Joan Antón, president de l'associació campista confirma que "aquest any 2018 seguim invertint per millorar la qualitat, la sostenibilitat i per aportar novetats i experiències als nostres visitants, en els últims 5 anys ja hem invertit més de 100 milions d'euros". A més, afegeix que "tenim molts visitants fidels que se senten als nostres càmpings com si fossin a casa seva i això també ens obliga a afrontar novetats i millores constants, perquè segueixin venint als càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre".

Aquesta aposta realitzada pels establiments està donant els seus fruits. Vuit càmpings de la província han estat premiats a la llista dels 177 millors càmpings d'Europa, entre 10.000 establiments, una xifra que deixa el territori en molt bona posició, tenint en compte que a Espanya només n'hi ha 21 amb aquest reconeixement.

A més, el 2017, van tancar amb un rècord de més de 8,7 milions de pernoctacions i un creixement del 4% respecte a l'any anterior. Pel que fa a aquest any, Antón considera que "hem fet una tasca interessant de promoció, tant al mercat nacional, com als Països Baixos i a Bèlgica, mercats claus per al nostre sector, així que creiem que tornarem a tenir un bon any".

Noves instal·lacions i millores

En aquests moments, les reformes als càmpings passen per reduir el nombre d'allotjaments -per tenir-ne de més tipologies i de més grans- i per la recerca de noves experiències responent a l'evolució del sector cap al glamping.

Un dels aspectes en què més estan treballant els càmpings és en la sostenibilitat mediambiental, ja que molts dels seus visitants tenen aquesta consciència de respecte per la natura i molts establiments es troben davant la costa o en paratges naturals. Per això, es fan continues millores en les canalitzacions i ús de l'aigua, construccions de carrils bici, l'adquisició de vehicles elèctrics o la instal·lació de panells fotovoltaics per donar energia a les instal·lacions.

L'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre, Càmpings Tarragona, forma part de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) i representa 56 càmpings presents a tot el territori de la província. Tarragona té una llarga i diversificada tradició campista a tota la zona; des dels càmpings de costa que s'estenen per tot el litoral tarragoní - Creixell, Torredembarra, Salou, Cambrils, Mont-roig, Terres de l'Ebre, etc.- fins als càmpings ubicats als entorns naturals de l'interior.

Notícies relacionades