Ticnova renova el conveni amb el Centre de Lectura per informatitzar el catàleg de la bilioteca

L'empresa es farà càrrec dels 35.000 volums de la biblioteca de l'entitat que queden pendents

Jaume Massó, president del Centre de Lectura, i Andreu Rodríguez Valveny, president de Ticnova Quality Team SL. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

L'empresa Ticnova Quality Team SL i el Centre de Lectura de Reus han signat aquest dijous 21 de maig la renovació del conveni de col·laboració que permetrà informatitzar els 35.000 volums de la biblioteca de l'entitat que queden pendents.

Ticnova es el  grup especialitzat en botigues de proximitat d’informàtica i electrònica de consum de l’estat espanyol. A través de diverses marques, com Beep, PC Box, TicNova Empresas o Fábrica del Cartucho, la companyia té una implantació de més de 500 punts de venda a tota Espanya.

El conveni entre l’entitat reusenca i la companyia informàtica té una durada de sis mesos i l'ha signat Jaume Massó, president del Centre de Lectura, i Andreu Rodríguez Valveny, president de Ticnova Quality Team SL.

La biblioteca del Centre de Lectura de Reus constitueix, pel seu important fons bibliogràfic i hemerogràfic, una de les biblioteques patrimonials de referència del país. Al llarg de més de 158 anys d'història, l'entitat ha esmerçat molts recursos en l'adquisició, el tractament documental, la preservació i la conservació d'aquests fons.

L'any 1999 la biblioteca va fer un pas important amb la informatització del seu catàleg i va facilitar-ne la consulta a través del CCUC (Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes). Actualment, dels 267.000 documents que posseeix, 232.000 són consultables per mitjà del seu catàleg informatitzat i 35.000 resten per informatitzar.

Ens els tres darrers exercicis s'ha pogut informatitzar tot el fons antic inclòs el segle XVIII, l'hemeroteca, les deixes d'Eduard Toda i de Miquel Ventura i el fons local. Actualment, resta pendent d'informatització (35.000 ítems) una part del fons dels segles XIX i XX.

Notícies relacionades