El Tecnoparc i el CEPID consoliden la seu de 42 empreses del sector TIC

Amb el projecte Tecnoparc TIC & TOUR, Redessa vol mostrar l'activitat de les empreses tecnològiques instal·lades

L'ocupació de l'edifici Tecnoparc supera el 90% amb 32 companyies. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Redessa ha posat en marxa el projecte Tecnoparc TIC & TOUR, una iniciativa que, mitjançant un format de portes obertes, permet mostrar el funcionament de les principals empreses tecnològiques instal·lades als edificis Tecnoparc i CEPID. En total, el programa compta amb la participació de set empreses de l'àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

El Tecnoparc TIC & TOUR arriba en un moment en què l'ocupació de l'edifici Tecnoparc supera el 90% amb 32 companyies, 3 coworkers i 11 empreses domiciliades. Pel que fa al CEPID, el nivell d'ocupació ha crescut lleugerament fins a arribar al 76% amb 10 empreses instal·lades. 

Actualment, el total de treballadors de les empreses ubicades als dos edificis supera els 800 professionals. La previsió és que en els pròxims mesos aquestes xifres continuïn creixent, com a conseqüència de la captació de noves empreses i del creixement de les ja existents. 

El Tecnoparc s'ha consolidat com un punt estratègic de l'activitat econòmica i empresarial de la ciutat. En aquest sentit, l'objectiu d'aquest projecte és posar en valor i donar a conèixer l'essència de les organitzacions que formen aquest parc tecnològic i el motiu del seu emplaçament als edificis Tecnoparc i CEPID.

La primera edició del Tecnoparc TIC & TOUR, celebrada aquest dimarts, ha permès als assistents, mitjançant una visita guiada, descobrir la visió, cultura i estratègia de les companyies EPIC Solutions, Viajes Para Ti (esquiades.combuscounchollo.com, i amimir.com), T-Systems, Freshly Cosmetics, Viewnext, Izertis i Novus. Aquestes organitzacions, que compten amb una projecció nacional i internacional, tenen perspectives de creixement al territori. 

A través del Tecnoparc TIC & TOUR, es dona a conèixer l’activitat d’empreses tecnològiques 

La marca de cosmètica natural, Freshly Cosmetics, que va néixer fa dos anys, ja compta amb 35 treballadors i tancarà l'any amb 3,5 milions de facturació. Pel que fa a l'agència Viajes Para ti, orientada als paquets turístics, encara la temporada d'estiu amb una vuitantena de treballadors. 

A través del Tecnoparc TIC & TOUR, els assistents també han conegut empreses com EPIC Solutions, companyia que va néixer al complex Redessa 1 i que va ser de les primeres a instal·lar-se a l'edifici Tecnoparc. Aquesta organització es dedica als serveis d'informàtica, connectivitat a Internet i telefonia.

Precisament, les noves tecnologies han estat l'eix central de la jornada i han estat presents en la intervenció d'empreses com Viewnext, que compta amb 120 treballadors al Tecnoparc; T-Systems, amb 150 professionals entre les oficines del Tecnoparc i Redessa 1; o Izertis, amb 25 treballadors a les oficines del CEPID, 25 més distribuïts per la demarcació i més de 600 al grup. Totes elles són especialistes del sector de les tecnologies de la informació i el desenvolupament de software.

El programa del Tecnoparc TIC & TOUR ha finalitzat amb la visita a les oficines i el laboratori químic i de recerca de Novus, empresa dedicada a la producció d'additius d'alimentació d'animals d'abastament. 

El regidor de Promoció Econòmica de Reus i President de Redessa, Marc Arza, ha destacat "els bons resultats i el potencial del Tecnoparc per a la instal·lació d'empreses de gran valor afegit i alhora l'atractiu que suposa per a la captació de talent".

Notícies relacionades