El preu de venda de l'habitatge de segona mà creix a Tarragona un 1,1% el segon trimestre en relació amb al març

El preu del metre quadrat se situa en els 1.476 euros

L'habitatge de segona mà ha incrementat el preu a Catalunya. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El preu de l'habitatge de segona mà a Tarragona el segon trimestre s'ha situat de mitjana en 1.476 euros el metre quadrat, l’1,1% més que el primer trimestre, segons l'índex immobiliari 'Fotocasa'. La demarcació on els preus s’han apujat més és Girona i li segueix Barcelona.

El preu de l'habitatge de segona mà a Catalunya el segon trimestre s'ha situat de mitjana en 2.466 euros el metre quadrat, el 3,5% més que el primer trimestre, el 36,6% per sobre dels 1.805 euros de mitjana que s'ha registrat a l'estat espanyol el mateix període, segons l'índex immobiliari 'Fotocasa'. Amb aquestes xifres, Catalunya se situa com la tercera autonomia de l'Estat més cara per rere del País Basc i la Comunitat de Madrid.

L'informe de Fotocasa fa referència al comportament dels preus de venda de pisos de segona mà de 144 municipis catalans i destaca que el municipi on els preus han augmentat més en el període ha estat el d'Arenys de Mar (Maresme) amb un 13,5% més i en sentit contrari, on han baixat més, ha estat el de Sant Carles de la Ràpita, l'11,4% menys.

Els preus de Catalunya aquest segon trimestre encara estan un 36% per sota dels màxims que es van registrar al desembre del 2007 (3.864 euros el metre quadrat).

Beatriz Toribio, cap d'estudis de Fotocasa, ha destacat que el mercat immobiliari de l'estat espanyol viu un bon moment com a conseqüència de la millora econòmica, la consolidació de les vies de finançament per a la compra d'un habitatge i per ''la gana inversora'' de diferents agents i particulars.

Tot i això, Toribio recorda que la demanda dels compradors particulars ''encara té un comportament moderat'' que s'explica per les dificultats que encara tenen per accedir a la compra.

La mitjana de preu de l'habitatge de segona mà el segon trimestre augmenta en 93 dels 144 municipis que l'informe de Fotocasa recull en l'índex immobiliari.

Per demarcacions, a Girona és on pugen més amb 1.833 euros el metre quadrat, el 3,8% més que el primer trimestre, a Barcelona amb 2.911 euros el metre quadrat i un increment del 3,7%, Tarragona amb 1.476 euros el metre quadrat i un augment de l'1,1% i finalment Lleida que amb 1.151 euros de mitjana els preus creixen el 0,1%.

Els cinc municipis on els preus dels pisos de segona mà el segon trimestre han baixat més a Catalunya són Sant Carles de la Ràpita (1.165 euros el metre quadrat) (Montsià) amb un descens de l'11,4%; seguit de la Garriga (1.928 euros) (Osona) el -10,3% menys; Santa Coloma de Farners (1.137 euros) (la Selva) el -9,7%; Santpedor (1.159 euros) el 6,1% menys; i finalment Camprodon (1.888 euros) (Ripollès) el 6% menys.

Notícies relacionades