El preu del lloguer creix a Tarragona un 9,6% el primer semestre en relació amb l'any passat

Catalunya registra l'increment més alt de l'Estat, segons el portal "pisos.com"

Totes les demarcacions catalanes van registrar increments dels preus de lloguer en el primer semestre en relació amb el mateix període de l'any passat. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El preu del lloguer de pisos a Catalunya el primer semestre es va situar en una renda mitjana de 982 euros al mes, cosa que va suposar un increment del 24,30% en relació amb el mateix període del 2017, segons l'informe semestral de la immobiliària 'pisos.com'.

La mitjana de superfície d'un pis de lloguer a Catalunya el primer semestre es va situar en 114 metres quadrats. Aquest lloguer de mitjana de 982 euros a Catalunya se situa en el quart lloc de l'estat espanyol, liderat per la Comunitat de Madrid amb una renda de 1.395 euros al mes. La ciutat de Barcelona va registrar una mitjana del preu del lloguer el primer semestre en 1.796 euros al mes, la capital més cara de l'estat espanyol, amb un increment interanual del 17,7%.

Davant aquests forts increments del mercat de lloguer espanyol i català, Ferran Font, director d'estudis del portal 'pisos.com' ha subratllat que el creixement de les rendes de lloguer, sobretot en llocs on el lloguer residencial comparteix mercat amb el sector turístic, està registrant mensualitats que difícilment una part de la demanda pot respondre amb els seus ingressos.

Font assegura que aquest ''escalfament'' del mercat del lloguer per l'impacte del turisme està provocant que ''molts inquilins'' desviïn la mirada cap el mercat de la compra. L'informe de la immobiliària indica que a ciutats com Madrid, Barcelona i altres municipis pròxims en aquestes dues ciutats ''els preus de venda estan arribant als màxims'' històrics.

El portaveu de 'pisos.com' admet que el cost del lloguer fa cada vegada més ''complicat'' per a les famílies ajustar el seu pressupost, a la vegada que ''l'encariment de les rendes amb contrast a l'immobilisme dels salaris, ''minva seriosament la capacitat d'estalvi'' de les famílies.

A Catalunya, la mitjana del preu del lloguer d'un pis tipus de 114 metres quadrats es va situar el primer semestre d'aquest any en 982 euros al mes, cosa que suposa el 24,30% més que fa un any, l'11,46% més que al desembre passat, el 6,16% més que al març d'aquest any i una caiguda del 0,41% en relació amb la mitjana del mes de maig.

Per demarcacions

Totes les demarcacions catalanes van registrar increments dels preus de lloguer en el primer semestre en relació amb el mateix període de l'any passat. Barcelona ha vist com el primer semestre aquests preus s'han incrementat el 15,32% en relació amb l'any passat, Girona el 9,51% més, Lleida el 13,2% i Tarragona el 9,6% més.

En relació amb el mes de desembre, els preus de lloguer fins al juny de la demarcació de Barcelona van créixer el 14,97%, els de Girona el 13,52%, Tarragona el 7,22% i Lleida el 7,66%.

En taxa trimestral, els preus de lloguer de la demarcació de Barcelona van augmentar el 7,06%, els de Girona l'1,71%, Lleida el 2,77% i Tarragona el 10,34%.

En relació amb el mes de maig, la mitjana de preus de lloguer del juny a la demarcació de Barcelona van augmentar el 2,4%, els de Girona van caure el 4,19%, els de Lleida van retrocedir el 0,17% i a Tarragona van pujar el 8,73%.

Finalment, les capitals de les demarcacions catalanes, van veure com el preu del lloguer del primer semestre van pujar a la ciutat de Barcelona el 17,77% en relació amb el juny de l'any passat, el 9,51% a Girona, el 13,20% a Lleida i el 9,6% a Tarragona.

Notícies relacionades