Les pernoctacions a la Costa Daurada creixen un 2% el primer semestre del 2018 i superen per primer cop els 8 milions

El juny ha tingut una ocupació mitjana del 70%, amb menys pernoctacions que el mateix mes de l'any passat

Uns turistes passejant en bicicleta per Salou. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

Les pernoctacions a la Costa Daurada han crescut un 2% durant el primer semestre del 2018 respecte al mateix període de l'any passat i han superat per primer cop els 8 milions. En canvi, segons les dades de l'Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, les pernoctacions han davallat un 2% respecte al juny de l'any passat, un mes que va registrar un creixement històric del 10% respecte al 2016. Durant el juny, s'ha registrat una ocupació mitjana del 70%.

Durant els primers sis mesos de l'any han visitat Cambrils, Salou i Vila-seca, la Pineda gairebé 2,4 milions de persones. Pel que fa als mercats, segons detalla la Federació d'Empresaris i Hostaleria de Tarragona (FEHT), els que més han augmentat han estat els alemanys, amb un increment del 20%, el britànic, amb un 16,3%, l'italià, amb un 11,9%, l'holandès, amb un 11,6% i el belga, amb un 10,1%. El mercat nacional, el més nombrós a la Costa Daurada, ha minvat un 1,7%.

Aquest mes de juny s'han aconseguit un total de 2.997.153 pernoctacions a la Costa Daurada, realitzades per més de 784.000 visitants. Així, es tracta d'una estada mitjana de 3,8 nits (0,1 nits més que el juny 2017). Per mercats, destaca el creixement del mercat britànic, amb un 18,4%, i l'italià, amb un 47,5%. El mercat nacional ha decrescut un 7,5%. Pel que fa a les poblacions més turístiques de la Costa Daurada, l'ocupació mitjana a Salou ha estat del 70,1%; a Cambrils, 73%, i a Vila-seca, la Pineda, 64,4%.

El president de la FEHT, Eduard Farriol, apunta que la temporada serà bona però que no s'arribaran a superar els rècords de l'any passat. Farriol vincula els bons resultats del primer semestre a la promoció conjunta i a l'aposta pel turisme esportiu que s'ha fet amb els patronats de turisme de la Diputació de Tarragona, Salou, Cambrils i Vila-seca.

Notícies relacionades