El sector turístic assoleix el compromís d'Adif de posposar les obres del "tercer fil" fins passat l'estiu

La substitució de travesses en els trams ferroviaris de la costa han provocat queixes dels clients d'establiments turístics

Les obres de l'adaptació de les vies del tren a l'ample internacional estan provocant molèsties al sector turístic. FOTO: CEDIDA.
Pilar Ribé / Tarragona

Des del mes de març l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries, Adif, està portant a terme les obres d'adaptació al doble ample internacional de la via ferroviària en el tram des de Castellbisbal fins a Vila-seca. La substitució de les travesses és el primer pas per adaptar la via del tren i poder connectar Tarragona amb l'ample internacional, al 2020. Les obres, però, estan provocant molèsties en els municipis turístics, en especial als càmpings pròxims a les vies.

Al mes de maig va començar la substitució de 20.000 travesses en el tram de l'Arboç-El Vendrell i ara Adif treballa des del Vendrell fins a Vila-seca, passant per les poblacions costaneres. Unes feines que estan provocant afectacions al servei ferroviari i molèsties al sector del càmpings i als veïns que viuen o estiuegen prop de les vies del tren i que s'han queixat dels sorolls que els provoquen les obres durant la nit, especialment en poblacions com Altafulla i Torredembarra.

Aquest dilluns al matí, representants del sector turístic de la província de Tarragona i de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre s'han reunit amb el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté i amb responsables d'Adif i de l'empresa adjudicatària de les obres prèvies a la construcció del "tercer fil" ferroviari.

El sector ha posat damunt la taula el malestar generat per la realització de les obres prèvies que es duen a terme aquests dies de temporada alta en horari nocturn i en zones molt properes a establiments d'allotjament turístic. Durant la reunió, els representants del sector campista han aconseguit el compromís, per part de totes les parts responsables de les obres actuals, de replanificar-ne el calendari d'execució.

Les obres de canvis de travesses i vies que s'hagin de realitzar en les zones més properes a establiments turístics es posposaran fins a l'octubre, quan l'ocupació turística és sensiblement inferior. En els pròxims dies Adif comunicarà el calendari dels treballs previs que s'han de realitzar abans de l'octubre.

Les obres de canvis de travesses i vies que s'hagin de realitzar en les zones més properes a establiments turístics es posposaran fins a l'octubre

Per la seva banda, l'alcalde de Altafulla i diputat d’En Comú Podem, Fèlix Alonso, va enviar divendres passat una carta a la presidenta de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), Isabel Pardo de Vera, i als responsables del Ministeri de Foment en la que plantejava la possibilitat d'aplaçar les obres fins al 15 de setembre per evitar les molèsties durant el període estival al municipi. L’alcalde, també ha afegit que les obres del corredor del Mediterrani “són necessàries però que s'han de fer amb les menors molèsties pel sector turístic”.

Joan Antón Jiménez, president de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre, s’ha mostrat "esperançat" després de l'acord aconseguit a la reunió i el qualifica de "positiu". A més, ha afegeit que "tothom ha entès perfectament que aquests mesos són vitals per al sector turístic, un dels principals motors econòmics de la nostra província".

Notícies relacionades