Una startup tarragonina, escollida en el programa d’acceleració empresarial de la Fundación Repsol

Ha presentat unes membranes selectives per separar el CO2 de la resta d'elements en gasos

Els emprenedors de Orchestra membranes selectives al CO2, seleccionats en la categoria d’Idees de l’acceleradora empresarial de Fundación Repsol. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Fundación Repsol ha donat a conèixer les dues idees i els cinc projectes seleccionats que formaran part de la seva acceleradora empresarial, el Fons d'Emprenedors, que té per objectiu donar suport als projectes més innovadors en matèria d'energia i mobilitat amb l'objectiu que arribin al mercat tan aviat com sigui possible.  Aquestes startups rebran un suport econòmic de fins a 144.000 euros, formació, assessorament empresarial i accés a possibles inversors.

Les startups seleccionades en la setena edició del Fons d'Emprenedors han resultat escollides d'entre les 364 propostes rebudes. Després d'un exhaustiu procés de avaluació i selecció, 15 propostes van quedar com a finalistes, d'entre les quals un jurat expert ha seleccionat les set més innovadores, cinc en la categoria de projectes i dos en la d'idees.

Els projectes que iniciaran el programa d'acceleració rebran fins a 144.000 euros durant un any, ampliable a un any més, i les idees rebran un suport de 24.000 euros.

A més del suport econòmic, els projectes i les idees comptaran amb un equip de mentors que els acompanyarà durant l'etapa d'acceleració, així com també amb assessorament tècnic i legal, i formació especialitzada adequada a les seves necessitats. A més, les startups tindran accés a potencials inversors i la possibilitat de testar prototips en instal·lacions industrials. 

Els projectes que iniciaran el programa d'acceleració rebran fins a 144.000 euros, i les idees 24.000 euros

L'acte de presentació s’ha fet al Campus Repsol i ha comptat amb la presència d'Ignacio Egea, vicepresident de Fundación Repsol; i de Begoña Elices, directora general de Comunicació i de Presidència de Repsol, i membre del Patronat de la Fundación.

En l'esdeveniment també hi ha participat Raúl Aragonés, un dels fundadors d'Aeinnova, startup accelerada pel Fons d'Emprenedors en la seva quarta convocatòria. Aragonés ha explicat l'evolució i fites del seu projecte gràcies al suport de l'acceleradora de Fundación Repsol.

Les propostes seleccionades destaquen pel seu grau d'innovació en el camp de l'eficiència, la digitalització, els nous materials en la indústria energètica i química i la mobilitat i procedeixen d'Espanya i d'altres països, són les següents:

El Fons d'Emprenedors

Fundación Repsol va llençar l'any 2011 el Fons d'Emprenedors, una acceleradora de startups amb l'objectiu de promoure el talent i donar suport a les millors solucions tecnològiques i sostenibles en l'àmbit de la indústria energètica i la mobilitat avançada. En les set convocatòries realitzades s'ha rebut gairebé 3.000 propostes.

Des de la seva posada en marxa s'ha accelerat 43 startups, a les quals cal afegir-hi les set noves iniciatives seleccionades. El conjunt de les empreses accelerades han obtingut quasi 16,5 milions d'euros d'inversió pública i privada, han realitzat més de 140 prototips i han facturat 2 milions d'euros.

L'any 2017 s'ha accelerat 20 startups de diferents convocatòries que han rebut una aportació total de més d'1 milió d'euros. Com a part del programa d'acceleració s'ha impartit formació específica i especialitzada i 360 hores d'assessorament per projecte/idea. Un dels principals actius del Fons d'Emprenedors és la xarxa de més de 70 mentors amb una àmplia experiència en l'àmbit empresarial, que junt amb especialistes en emprenedoria i assessorament legal que orienten els equips perquè les seves innovacions siguin realitats de mercat en el menor temps possible.

Els projectes i idees selecccionats

  • Orchestra membranes selectives al CO2 (Tarragona): membranes selectives per separar el CO2 de la resta d'elements en gasos.
  • Sensoy (Guipúscoa): control digital de la posició on/off de qualsevol tipus de vàlvula manual.
  • Bulgeone (Cantàbria): eina online per predir i detectar en temps real possibles esquerdes o deformacions en les cambres de coc en refineries. Aquesta iniciativa va comptar amb el suport de Fundación Repsol en la categoria d'idees en la sisena convocatòria del Fons d'Emprenedors.
  • Finboot (Barcelona): aplicacions de blockchain per a ús corporatiu de fàcil accés i escalable. Aquesta empresa també va ser seleccionada com a idea en la passada convocatòria del Fons d'Emprenedors.
  • Frac-Less O&G Well Stimulation (EE.UU): sistema de millora de l'eficiència en les operacions d'exploració i producció.
  • Fuelsave (Portugal): aplicació mòbil per a una conducció segura i ecològica adreçada a conductors professionals de flotes de camions, que ajuda a reduir fins a un 20% el consum de combustible.
  • Venvirotech Biotechnology (Barcelona): tractament de residus orgànics i transformació en plàstics biodegradables gràcies a la biotecnologia.

Notícies relacionades