L'N-340 es buida de camions entre les crítiques dels transportistes i els negocis a peu de carretera

Els mossos informen a centenars de camioners que incompleixen la prohibició de pas, tot i que de moment no se’ls sanciona

Rètol que informa de la restricció de pas de camions per l'N-340, fins a Vilafranca Sud, a l'alçada de l'accés del peatge d'Altafulla-Torredembarra. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Altafulla

El desviament obligatori de camions cap a l'AP-7 ha buidat de vehicles pesants els trams ebrenc i penedesenc de l'N-340 en el primer dia laborable d'implantació de la mesura. Malgrat tot, els Mossos d'Esquadra estan informant a centenars de camioners que estan incomplint la prohibició de pas, majoritàriament per desconeixement. De moment, però, encara no se'ls imposen les sancions de 500 euros.

A l'N-340, els Mossos han establert punts de control a Roda de Berà, l'Hospitalet de l'Infant, l'Ametlla de Mar i Amposta. A l'N-240, a Montblanc, també s'informa als transportistes de la prohibició de pas per l'N-240 fins a les Borges Blanques i de l'existència de bonificacions del peatge de fins al 50%. Els transportistes han rebut amb resignació la mesura i es queixen que passar per l'autopista els suposarà un important sobrecost. Per la seva banda, els propietaris d'empreses situades a peu de carretera, com ara tallers i restaurants, veuen amb incertesa el futur dels seus negocis.

Si bé el descens de la intensitat de trànsit pesant i la fluïdesa a la N-340 han estat notoris, al llarg d'aquest dilluns al matí, els Mossos encara comptabilitzaven alguns centenars de camions que eren aturats als punts de control de les Terres de l'Ebre per informar-los de l'obligació de desviar-se cap a l'AP-7. Un fenomen que ja preveien: alguns no coneixien que la mesura havia ja entrat en vigor "perquè estaven en ruta o feien el descans", ha constatat el cap de trànsit dels Mossos a les Terres de l'Ebre, Sergi Saladié. Malgrat tot, ha admès, els transportistes han respost "força bé". "Hi ha una baixada de trànsit, molts ja per la informació rebuda o indicacions entren a l'autopista", ha subratllat.

Els negocis a peu de carretera creuen que la nova mesura els traurà clients

Els Mossos esperen que la mesura ajudarà a millorar la seguretat de la carretera: el trànsit serà més fluït, augmentarà la visibilitat i les incorporacions a la via, entre d'altres aspectes.

Però aquests arguments no acaben de convèncer els transportistes, que majoritàriament han assumit amb resignació i crítiques la mesura. 

Els negocis a peu de carretera tampoc veuen com a positiva la mesura. Des de fa set anys, Xavier Margalef regenta un taller vora la N-340, a l'altura de Camarles. Un punt que considerava "estratègic", al costat d'una de les vies més transitades de l'Estat. Bona part dels seus clients són transportistes de vehicles pesants. El desviament obligatori li restarà visibilitat i complicarà l'accés al seu establiment. "Té conseqüències molt negatives per a nosaltres, per a totes les empreses que donem serveis a aquests vehicles: restaurants, bars o tallers", apunta. 

Els alcaldes del Pacte de Berà aplaudeixen la mesura i ara es centren en el desdoblament de l’A-7

El portaveu del Pacte de Berà i alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha aplaudit aquest divendres que el Consell de Ministres hagi aprovat les mesures per retirar els camions de la carretera N-340 en els trams ebrenc i penedesenc. "Han calgut mesures de força amb diversos talls de carretera durant els últims anys per fer entendre tothom que era necessari", ha afirmat Carnicer, satisfet per la sortida dels vehicles pesants, si bé ha lamentat el retard en l'aplicació de la mesura, recordant que s'esperava la seva aplicació per al gener. Amb la retirada dels camions aconseguida, però, Carnicer ha advertit que el moviment de protesta segueix viu per aconseguir un perllongament de l'autovia A-7 que vagi en paral·lel a l'AP-7.

l'N-340 ofereix un aspecte insòlit, gairebé sense camions, a partir de l'accés al peatge de l'AP-7 d'Altafulla-Torredembarra

Al tram nord de l'N-340 la prohibició de pas dels camions de quatre eixos o més és vigent en el tram entre Altafulla i Vilafranca sud. Aquest dilluns al matí, algunes desenes de transportistes encara circulaven per la via i els Mossos d'Esquadra els aturaven al control informatiu situat a l'Arc de Berà. "La majoria són estrangers. Tot i que els senyals són clars, de vegades n'hi ha alguns de l'Europa de l'est que no entenen ni l'anglès ni el castellà, però ja s'aniran acostumant", ha explicat el sergent Xavi Ferrer, cap de Trànsit dels Mossos a Tarragona. Fins a mig matí, la xifra de vehicles controlats en aquest punt no superava la cinquantena.

Des de la mitjanit de diumenge, els Mossos estan portant a terme una tasca informativa sobre l'obligatorietat de circular per l'autopista. "Ahir ja vam veure que van circular pocs camions que incomplien la restricció i, avui, està anant sobre el previst, molt bé", ha valorat Ferrer. De moment s'ha establert un període d'aclimatació a la mesura i no s'estan tramitant les denúncies pertinents. Ara bé, un cop s'acabi la permissivitat, les sancions per incomplir la prohibició de pas s'enfilaran als 500 euros -la meitat si s'abonen dins un termini de 20 dies-.

Amb l'entrada en vigor de la mesura, l'N-340 ofereix un aspecte insòlit, gairebé sense camions, a partir de l'accés al peatge de l'AP-7 d'Altafulla-Torredembarra. Per aquesta via, històricament saturada, encara poden circular-hi aquells camions que han d'accedir a zones properes a la carretera per motius laborals. De retruc, l'autopista va més carregada de camions. I és que, segons el sector del transport, abans de la restricció la meitat dels 9.000 camions que circulen a diari pel Corredor Mediterrani ja anaven per l'autopista.

El govern espanyol bonifica en un 50% els camioners pel desviament cap a l'AP-7 i l'AP-2

L'acord estableix el desviament obligatori de camions cap a l'AP-7 en els trams de l'N-340 de Peníscola i l'Hospitalet de l'Infant, així com entre Altafulla i Vilafranca Sud. En el cas de l'N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc, els vehicles hauran de circular obligatòriament per l'AP-2.

Pel que fa a les bonificacions, el govern espanyol ha previst bonificar en un 42,53% en el cas dels camions en trànsit i en el 50% els que facin trajectes interns. En el cas de l'N-240, les bonificacions s'estenen entre els accessos de l'AP-2 de les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria. A més, també preveu eximir dels peatges els vehicles lleugers que facin el mateix trajecte d'anada i tornada en el tram comprès entre Alcanar i Vilafranca Sud en un període de 24 hores.